Taşınma Konusunda Sizi Motive Edecek Kitaplar

Taşınma konusunda sizi motive edecek kitaplar

Yeni bir eve, yeni bir şehre, hatta yeni bir ülkeye taşınma hayalleri kuruyor, hayal kurmakla da kalmayıp somut planlar yapıyorsanız, ama içinizden bir ses sizi sürekli ertelemeye teşvik ediyorsa, biraz motivasyona ihtiyacınız var demektir.

Evlilik, yeni bir işe başlamak, yeni aldığınız eve yerleşmek gibi nedenlerle taşınıyorsanız, elbette heyecan duyar ve hatta biran önce taşınmak istersiniz. Ama iş değişikliği, zorunlu iş rotasyonu, yabancı bir ülkede şansınızı denemek gibi çok daha zor süreçler nedeniyle taşınmak durumundaysanız; karmaşık duygular yaşayabilir, hatta zaman zaman taşınma kararından vazgeçmek bile isteyebilirsiniz. Böylesi durumlarda kendinizi motive etmek için en iyi yol, kuşkusuz her zaman olduğu gibi kitaplara sığınmak olabilir. İşte bu nedenle taşınma konusunda sizi motive edecek birkaç kitap örneğini sizin için araştırdık:

Taşınma Vakti Geldi


Yazar Ayşegül Ö. Poroy'un anı türünde yazdığı kitapta, diplomat bir ailenin 1993-2012 yılları arasında farklı ülkelerde geçen taşınma maceralarını anlatılıyor. İki çocuğu iki farklı ülkede doğan, ortalama 2 yıllık süreler içinde taşınmak zorunda kalan, yani 20 yıl boyunca hep taşınan ailenin deneyimlerini okumak, muhtemelen size ilham verecek ve üzerinizdeki ölü toprağını atmaya yardımcı olacaktır.

Taşınma Vakti Geldi


Berenstain Ayıları – Taşınma Günü


Taşınma konusundaki motive edici ikinci kitap önerimizden, bu durumu çocuklarınıza anlatırken faydalanabilirsiniz.
21 kitaptan oluşan Berenstain Ayıları serisi, okul öncesi çocuklar için hazırlanmış ve Mikado Yayınları aracılığı ile Türkiye'ye gelmiş. Çocukların gerçek hayatta olan durumları hikayelerle öğrendiği serinin bu kitabında, Berenstain Ayı Ailesi'nin yeni eve taşınırken yaşadığı maceralar alatılıyor. Çocuklarınıza taşınacağınızı nasıl anlatacağınızı bilemiyorsanız, bu kitap tam da size göre olabilir.

Berenstain Ayıları Taşınma Günü


Yeni Hayat – Orhan Pamuk


“Birgün bir kitap okudum ve bütün hayatım değişti!” cümlesiyle başlayan kitaptan belki siz de etkilenir, belki de romandaki kahraman gibi yeni hayatınızın peşinden koşmak için gereken motivasyonu kitabı okuduğunuzda daha güçlü hissedebilirsiniz. Nasıl ki Yeni Hayat'ın kahramanı okuduğu kitabın etkisiyle İstanbul'dan ayrılıp bitmeyen yolculuklara çıkıyorsa, belki de sizin taşınmanız da bu kitabın büyüsüyle başlayacaktır. Denemenizde fayda var!

Yeni Hayat Orhan Pamuk


Şahane Hatalar – Yeni Hayat


Bu enteresan kitabı normal bir kitap gibi okumaya başlıyorsunuz. Birinci bölümü bitirdiğinizde karşınıza iki seçenekli bir yol ayrımı çıkıyor. Kararınızı verip seçtiğiniz bölümle okumaya devam ediyorsunuz. Her bölümün sonunda ise seçimlerinizle kendi kaderiniz hakkında kararlar vererek ilerliyorsunuz.

Şahane Hatalar Yeni Hayat



Konusu ise tam da sizin durumunuzla ilgili... Kitapta sizden yaşadığınız şehri bırakıp tanımadığınız bir yere taşınmanız isteniyor. Seçimlerinize göre yeni hayatınızın şekillenmesi ise sizin elinizde! Bu müthiş ve farklı kitabı okuduğunuzda belki de bütün kararlarınızı yeniden gözden geçirme ihtiyacı hissedeceksiniz!

Yorum Gönder

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Bİrşeyler yaz Enter'a bas