Taşınma Süreci Ve Olası Problemler

Taşınma sürecinde yaşanan olası problemler

Yeni bir eve taşınmaya karar verdiyseniz, bu duruma alışmak için kendinizi bir an önce hazırlamanızda fayda var. Her ne kadar gereken bütün önlemleri alsanız da, o büyük gün geldiğinde ya da öncesinde bazı şeyler sizin kontrolünüzden çıkabilir. Böylesi durumlarda en iyi kararları alabilmeniz için, fikir vermesi açısından taşınma sırasında yaşanan genel sorunları sizler için derledik.

Öncelikle bilmelisiniz ki, her sorunun bir çözümü mutlaka vardır. İster evcil dostlarınızla birlikte taşının, ister kocaman bitkileriniz olsun, isterseniz eşyalarınız çok olsun, sakın dert etmeyin.
Taşınırken paketleme sorunları

Bazı paketleme malzemelerinin yerini gerçekten de hiçbir şey tutmaz. Mesela stresli anlarda patlatmaktan hoşlandığınız baloncuklu olanlar, hassas eşyaların paketlenmesinde olmazsa olmazlar arasındadır. Bu tip özel paketleme malzemelerini önceden temin etmelisiniz. Eğer profesyonel bir nakliye firması ile çalışmaya karar vermişseniz, bu işi yapmaktan kurtulabilirsiniz. Aksi takdirde taşınma malzemesi arayışına zaman ayırmanız şart!


Fiziksel olarak siz ya da eşyalarınız zarar görebilir!


Eski evinizden yenisine taşınırken, bir ilk yardım çantasını hazır etmelisiniz. Çünkü eğer dikkatli olmazsanız, taşınma sırasında fiziksel olarak yaralanabilirsiniz! Böyle olası bir kaza anında nelere ihtiyacınız olacağını düşünerek bir ilk yardım çantasını hazır bulundurmalısınız!

Kendiniz kazadan kurtulsanız dahi, mesela sandalye ayağı gibi kolay zarar görebilecek eşyalarınıza bir şey olabilir. Dolayısıyla profesyonel yardım almayacaksanız, pahalı eşyalarınızı uygun malzemelerle düzgün bir şekilde paketlemelisiniz. Özellikle elektronik eşyalarınıza daha çok özen göstermeniz gerekecektir. Eğer bu eşyaların orijinal kutuları mevcut değil ise en yakın nalburdan bir iki strafor alın ve bu eşyaları balonlu naylon ve strafor ile iyice sarıp paketleyin.
Örnek video ve paketleme önerileri bu yazımızda: Profesyonel Paketleme İle eşyalar Zarar Görmeden Taşınsın

Taşınma sırasında zaman problemi


Eğer taşınmak için yeterince zamanınız yoksa, nakliye firması olmadan bu işi çözmeniz pek kolay olmayabilir. Yıllık izninizi taşınma ile harcamak isterseniz tabii ki bu da sizin tercihiniz. İş arkadaşlarınızın tatil fotoğraflarına bakarken pişman olmayın sakın!

Zaman problemi özellikle şehir içinde hesaba katılması gereken önemli bir etkendir. Çünkü şehir için için hem nakliyat firmaları hemde kiraladığınız kamyonlar sefer sayısı ve işin ne kadar zaman aldığına göre bir fiyatlama yaparlar bu süreleri aşmanız daha fazla ödeme yapmanız anlamına gelecektir. Şehir içi evden eve nakliyat için zaman paradır başlıklı yazımız da ilginizi çekebilir.

Taşınma sırasında ekonomik problemler


Taşınma maliyetlerini azaltmak için kendinizce önlemler alırken, sürpriz harcama kalemleri ile karşılaşabilirsiniz. Taşınırken kırdığınız için yenisini almak zorunda kaldığınız eşyalar, yardımcı eleman maliyeti, taşıma asansörü maliyeti... Bir nakliye firması ile anlaştığınızda ise, fiyat başta belirlenenden değişiklik göstermeyecektir.

Değerli eşyalarınız yanınızda olsun!


Kira sözleşmesi, banka cüzdanı, kredi kartları, önemli faturalar, mücevherler, sürekli kullandığınız ilaçlarınız gibi sizin için önemli olan eşyaları yanınızda bulundurmanızda fayda var. Çünkü her ne kadar düzenli organize edilse de, taşınmanın kendi içinde yarattığı bir dağınıklık mutlaka olacaktır. Öte yandan bu eşyalara ya da belgelere, yeni evinize yerleşene kadar acil ihtiyacınız olabilir. Dolayısıyla önemli eşyalarınızı özel bir çantada, ulaşabileceğiniz bir yerde muhafaza etmeniz, olası krizlerleri engelleyecek basit bir önlemdir.

Yorum Gönder

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Bİrşeyler yaz Enter'a bas