Küçük Alanlar İçin Taşınma Rehberi

Küçük alanlar için taşınma rehberi

Evinizi değiştirip yepyeni ama biraz küçük bir eve taşınmak zorunda kaldıysanız önceki evinizdeki mobilyaları daha küçük olan bu alana nasıl taşıyacağınızı önceden düşünmeniz gerekir.

Evinizi değiştirip yepyeni ama biraz küçük bir eve taşınmak zorunda kalabilirsiniz. Küçük bir evde oturuyorsanız, taşınma aşamasında dar alanda toparlanma sürecinde zorlanabilirsiniz. Küçük alanlar taşınma aşamalarında hareket kabiliyetini azaltan faktörlerden biridir. Yeni eviniz ya da iş yeriniz küçük alanlar kategorisine giriyorsa planlı hareket etmeniz işinizi kolaylaştırabilir. Evinizi değiştirip yepyeni ama biraz küçük bir eve taşınmak zorunda kaldığınızda bir önceki evinizde rahatlıkla kullandığınız mobilyalarınızı beyaz eşyalarınızı nereye yerleştireceğiniz sorusu aklınızı kurcalayabilir.

Odalarınızın krokisini çizin!

Eski evinizden yeni evinize geçmeden önce mobilyalarınızın yeni evinizdeki odalarınıza sığıp sığmayacağını anlamak için mobilyalarınızın ölçülerini almak oda ölçüleriyle karşılaştırıp kroki çizmek size yardımcı olacaktır. Yeni evinizdeki odalarda çıkıntı, kiriş gibi mobilyaları koymanızı engelleyecek ya da zorlayacak ayrıntıları önceden belirlemeniz taşınma aşamasında size kolaylık sağlayacaktır.

Eğer yeni evinizde alanı genişletebileceğiniz tadilat çalışmaları için imkan bulunuyorsa bu işlemlerin taşınma işleminden önce yapılması daha doğru olur. Yer kazanımı sağlayan alanları verimli şekilde değerlendirebilirseniz birçok eşyanızı rahatlıkla yerleştirmeniz mümkün olacaktır. Mobilyalarınızı monte edip mekana uymadığında tekrar söküp yıpratmak yerine hangi mobilyanın hangi odaya uygun olduğunu belirlemelisiniz. Böylece hem zamandan hem de yorgunluktan kurtulabilirsiniz. Mobilyalarınızın kurulum şemaları da eşyaların ölçüleri ve montaj bilgileri konusunda yol gösterici olacaktır.

Küçük alanlara minimal çözümler

Alışık olduğunuz evinizden daha küçük alanlarda yaşamaya başladığınızda var olan mobilyalarınızı taşımak dışında bu mekanlara uygun minimal mobilyaları almayı da tercih edebilirsiniz. Bir çok yapı market ve demonte mobilya firmasında eviniz için daha küçük mobilya seçeneklerini de değerlendirebilirsiniz.

Mobilyalarınızdan vazgeçemiyor muhafaza etmek istiyorsanız günlük hayatınızda çok kullanmadığınız yer kaplayan eşyalarınızı depolayabilir, ihtiyaç duyduğunuzda alabilirsiniz. Başka bir alternatif olarak ihtiyaç sahibi kişilere fazla eşyalarınızı vererek hem maddi hemde manevi anlamda ferahlayabilirsiniz.

Dar alanda kısa paslaşmalar

Dar alanlarda pratik mobilyalar kullanmak günlük yaşamınızda işinizi kolaylaştıracaktır. Son dönemde küçük alanlar için özel olarak hazırlanan, hem yatak hem dolap işlevi görebilen çok fonksiyonlu mobilyalarda dar alanda yardımcınız olacaktır. Evinizde daha rahat hareket edebilmek için büyük ve işlevsiz eşyalarınızı elden çıkarmak da çözüm olabilir. Az ve işlevsel eşyalar küçük alanları daha geniş ve kullanışlı hale getirmenizi daha rahat hareket etmenizi sağlayacaktır.

Yorum Gönder

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Bİrşeyler yaz Enter'a bas