Evden Eve Nakliyat Sırasında Taşınma Planı Nasıl Yapılmalı?

taşınma planı nasıl yapılmalı

Yeni evinize taşınmaya başlamadan önce iyi bir taşınma planı hazırlamanız, eşyalarınızın zarar görmemesi ve sorunsuz bir yeni hayata başlamak için büyük önem arz eder.

Yeni taşınacağınız evi belirlediniz, evde gerekli bakımı ve yenilemeleri yaptırdınız. Geriye bir tek iyi bir taşınma planı hazırlayarak bu işi sorunsuzca yerine getirmek kaldı. Basit görünen şeyleri karmaşık hale getirebildiği gibi karmaşık işleri de oldukça basitleştiren taşınma planı işlerinizi oldukça kolaylaştıracaktır.

Size işleri sorunsuzca halletmenizi sağlayacak etkili bir taşınma planı önerisi hazırladık. Siz de yazımızdan fikir alabilir ve kendi taşınma planınızı kolayca hazırlayabilirsiniz.

Örnek Taşınma Planı

- Taşınmanın Ön Hazırlıklarını Gerçekleştirin


Nakliyat firmanızı belirlemek için piyasa araştırması yaparak güvenilir bir evden eve nakliyat firması ile anlaşın ve nakliyat sözleşmenizi imzalayın. Yeni evinize götürmeyeceğiniz eşyaları belirleyin. İmkanınız varsa ikinci el eşya satan firmaları araştırarak satışlarını gerçekleştirin. Taşınacak eşyalarınız sınıflandırın. Beraberinizde götürmeyeceğiniz eşyaların yerine satın alacaklarınız sipariş edin ve yeni evi yerleştirmeye başlamadan önce evde olmalarını sağlayın.

- Taşınma Süreciniz İle İlgili Detayları Tamamlayın


Taşınacağınız evin elektrik, gaz, telefon, su ve internet aboneliklerini tamamlayın, ilgili kurumlara adres değişikliğinizi bildirin. Taşınacağınız evde temizlik yapın, herhangi bir eksiği olup olmadığını son bir kez kontrol edin. Eğer ilk gecenizi yeni evinizde geçirmeyi düşünmüyorsanız bir dostunuzun ya da yakınınızın evini ayarlayın. Böyle bir şansınız yoksa kalacağınız oteli belirleyin. İlk gece için kullanacağınız eşyalar için bir çanta hazırlayın. Basit sorunların hızınızı kesmemesi için alet kutunuzu el altında bulundurun.


- Eski Evdeki Hazırlıkları Bitirin


Paketlemeyi kendiniz yapacaksanız yeterince koli, koli bandı ve ihtiyaç duyacağınız diğer ekipmanları önceden hazır edin. Ev eşyalarınızı paketlemeye başlayın. Bunu yaparken üzerlerine etiket yapıştırarak yerleştirilecekleri bölümlere göre tasnif edin. Kırılacak eşyaları özel olarak işaretleyin. Buzdolabının fişini çekerek içini boşaltın ve temizleyin. Geri bıraktığınız döküntüler için evi hızlı bir temizlikten geçirerek eski evle olan tüm bağlarınızı kopartın.

- Büyük Günü Başarı ile Atlatın


Taşınma günü erkenden kalkın ve sağlam bir kahvaltı yapın. Günün kalanı aperatif yiyeceklerle geçeceğinden alacağınız tüm enerjiye ihtiyacınız olacaktır. Nakliyat firmasını arayarak tam planlanan zamanda işe başlamasını temin edin. Yaşanacak her gecikme sizi gecenin geç saatlerine kadar uyanık ve yorgun kalmaya zorlayacaktır. Nakliyat firması işini bitirdiğinde öncelikle buzdolabının fişini takarak yiyecek dolu kutuları boşaltın ve dolap içini yerleştirin. İşaretlediğiniz öncelikli kutulardan başlayarak kolileri boşaltmaya başlayın. Evinizi yavaş yavaş yerleştirmeye başlayın ve güle güle oturun.

Yorum Gönder

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Bİrşeyler yaz Enter'a bas