Dikkat: Nakliye Esnasında En Çok Zarar Gören 10 Eşya

Nakliyat esnasında en çok zarar gören eşyalar

Nakliye sırasında kimi küçük kimi büyük çaplı kazalar yaşamanız olasıdır. Sigortalı taşıma kapsamında belli maliyetleri karşılayabilecek olsanız da küçük detaylara önem göstererek muhtemel zayiatları en başından önleyebilirsiniz.

Taşınma denilince ilk akla yorucu bir süreç gelir, ardından da eşyaların zarar görmesi korkusu. Kimi zararlar maddi olarak karşılanabilse de manevi olarak yerinin doldurulması söz konusu bile olamaz. Bu süreci olabildiğince sıkıntısız geçirmek için yapılacak ilk şey profesyonel bir nakliye firması ile anlaşmaktır. Bilinçli olarak yapılacak paketleme ve kolileme işlemlerinin ardından planlı bir taşınma süreci kaza riskini en aza indirecektir.

Taşınma esnasında özensizlikten ve dikkatsizlikten kaynaklanan kazalar sonucu e çok zarar gören 10 eşya şu şekilde sıralanabilir.

1) Beyaz Eşyalar
beyaz eşyalar

Hem ağır hem de hassas olmaları nedeniyle çizilmeye ve arıza yaşamaya en müsait olan eşya grubunun başındadırlar. Buzdolabı, çamaşır makinesi, bulaşık makinesi, fırın ve televizyonun dâhil edilebileceği bu risk grubu büyük maddi hasarlara da yol açan kazaların baş aktörüdürler.

2) Yemek Takımları
yemek takımı paketleme

Tek bir tabak veya kâsenin kırılması dahi koca takımı bozmaya kâfidir. Bu sebeple yaşanacak küçük bir kaza sonucu zarar görecek birkaç parça bütün bir takıma mal olur.

3) Ayna

Ayna

Cam olan her şey taşımacılıkta başlı başına risktir. Aynalar da yaşanan zayiattan en çok zarar gören gruba dâhildir.

4) Gardırop ve Karyolalar
Gardırop taşıma

Sadece çarpma sonucu kırılıp çatlayarak zarar görmez, ayrıca her yeni montaj sonrası formunu kaybederek deforme olmaya başlar. Gıcırdayan yatak ve dolaplar sinirlerinizi bozmaya birebirdir.
Birkaç yıl yerinden hiç kımıldatılmayan dolaplar nemle beraber artık ikinci evde eskisi gibi ayakta kalmayabilir. eski dolaplar masif ağaç iken şimdiki tüm dolaplar suntalam. Aynı vidayı ikinci sefer aynı yere atamıyorsun çünkü tutmuyor.

5) Oturma Grupları
oturma grupları

Düzgün şekilde paketlenmezlerse ya ayakları kırılır, ya kumaşları yırtılır ya da lekelenirler. Nakliye kamyonlarında geniş hacim kaplayan koltuk takımları hassas taşınma gerektiren eşyalardandır.

6) Kitaplıklar
kitaplık

Genelde kolilere ağırlık gözetilmeden dolduruldukları için yırtılma sorununa en çok yol açan eşyalardır. Netice olarak onlarca kitap kimi zaman sokak ortasında yerlere saçılarak zarar görür.

7) Avizeler
avize taşıma

Özel önem isteyen avizeleri zarar vermeden yeni yerine asmak titiz bir çalışma gerektirir. Uygun büyüklükte koli bulmak bir yana hassas parçalarını hiç zarar görmeden taşımak ustalık gerektirir. Avize cam parçaları da taşımada en çok zarar gören eşyalardandır.

8) Yatak ve Yorganlar
yataklar

Özellikle şehirlerarası nakliyeler de özensiz bir biçimde araca yüklenen yatak ve yorganları yeni gittiğiniz evde yağlanmış, lekelenmiş ve kullanılamaz durumda bulabilirsiniz. Bu eşyaları kamyona yüklemeden önce birkaç kez streç ile sarıldığından emin olun.

9) Perdeler
perdeler

Genelde unutularak son anda akla gelen perdeler aceleyle toplanıp bir köşeye sıkıştırılır. Kire ve yırtılmaya açık hale gelirler. Ayrıca store perdeler de çokça zarar gören eşylardandır. Çoğunlukla yeni eve monte edildiklerinde ya mekanizmaları bozulur yada formu bozulmuştur artık eskisi gibi durmuyordur.

10) Çiçekler
çiçeklerin taşınması

Gözünüz gibi baktığınız canlı ve dekoratif çiçekleriniz zarara uğramaya oldukça müsaittirler. Doğru paketleme ve hassas taşıma isteyen grubun başında çiçekler bulunur. Çiçekleri kamyona en sonr yükleyin ve olabildiğince yer ayırın.


Yorum Gönder

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Bİrşeyler yaz Enter'a bas