Taşınırken Gözden Kaçan 10 İnce Nokta

Taşınırken gözden kaçan 10 ince nokta
Yeni bir eve taşınmak demek biraz korku, biraz heyecan, bir parça sevinç ve mutluluğun yanı sıra bir dünya iş demektir. Herkesin temennisi sorunsuz bir taşınma sürecidir ancak yoğunluğun ve onca telaşın arasında pek çok şeyin gözden kaçırılması da olasıdır.

Her şey paketlenecek, eşyalar sevinç içinde yeni evlerindeki yerlerine yerleşecek ve düzen iki günde kurulacak sanıyorsanız şansınızı fazlaca zorluyorsunuz demektir.
Unutmayın ki iyi bir planlama, sorunsuz bir taşınmanın ön şartıdır. Taşıma sürecinin keyifli bir heyecana dönüşmesi için dikkate alınması gereken ince noktaları gözden geçirmekte fayda görüyoruz.


1. Komşularınızla taşınmadan önce tanışın, çevreyi yeterince araştırın

Komşularınız ile tanışın

Komşularınızla önceden tanışmanız ve kendinizi tanıtmanız olası yardım talepleriniz için sağlam kapılar açacaktır. Yine ihtiyaç halinde tesisatçıyı, elektrikçiyi, marketi panik halinde aramak istemiyorsanız yerlerini önceden belirleyin.


2. Adresinizi güncelleştin, su, elektrik, internet, doğal gaz işlemlerinizi sonraya bırakmayın

Elektrik su doğalgaz

Taşındığınız eve fazladan fatura ödemek istemiyorsanız suyu, elektriği, doğal gazı kapattırın, internetinizi naklettirin. Adres güncelleştirmesi yapın ve başta hesabınızın bulunduğu banka olmak üzere ilgili kurumları bilgilendirin.


3. Kilitleri mutlaka değiştirin

Kilitleri Değiştirin

Sizden önce o evde kimlerin oturduğunu, anahtarların kimlerde bulunduğunu bilemezsiniz. Daha ilk geceden sürpriz yaşamak istemiyorsanız kilitleri yenileyin.

4. Yeni evinizdeki hayatı gözünüzde canlandırın

Yeni evinizi gözünüzde canlandırın

Kendisine yer bulamayacak eşyalarınızı bağışlama, satma veya depolama seçeneklerini taşınmadan önce halledin. Bazı eşyaları değiştirmek ve farklı bir konseptle tekdüzelikten uzaklaşmak istiyorsanız, profesyonellerden yardım isteyebilir veya kaliteli dekorasyon bloglarından ilham alarak kendi stilinizi oluşturabilirsiniz.


5. Temizlik yaparken ince ayrıntıları da düşünün

Temizlik yaparken ince ayrıntıları düşünün

Genel temizliğin yanı sıra; dolap içleri, mutfak ve banyo gereçleri, kalorifer petekleri gibi yoğun mikrop barındıran bölgelerin temizliğine ağırlık verin. Klozet kapağını mutlaka değiştirin; hatta mümkünse klozeti yenileyin.


6. Süper akıllı etiketleme sistemi geliştirin

Akılı koli etiketleme sistemi

Hangi eşyanın hangi kolide olduğunu deneyerek bulmak yerine renklerle, sayılarla ya da doğrudan yazarak eşyaları sınıflandırın. Yerli yerine yerleştirmek daha pratik bir hal alacaktır.


7. İlk gece için hazırlıklı olun

Taşınmanın ilk gecesine hazırlıklı olun

Eğer ilk geceyi yeni evinizde geçirecekseniz kıyafetlerinizi özel bir çantada toplayın, yiyecek ve içecek için pratik şeyler hazırlayın, yastığı ve yorganı kolayca kullanılabilir halde bulundurun.

8. Alet çantasını ve seyyar aydınlatmayı hazırda bulundurun

el fenerleri

Talihsiz bir elektrik kesintisine karşın yanınıza mutlaka seyyar aydınlatma alın. Basit sorunlara yenik düşerek taşınma hızınızı yavaşlatmak istemiyorsanız, alet çantanız elinizin altında olsun.


9. Evcil hayvanlarınızı önceden hazırlayın

Evcil hayvanların taşinmaya hazırlanması

Kediniz ortadan kaybolsun ya da bir çuvalın içinden çıksın istemiyorsanız, eşyalarınızı toplamaya başlamadan önce evcil hayvanlarınızı taşıma kutularına yerleştirin.

10. Okul açılmadan önce çocuğunuzla yolu keşfedin

Çocuklarınızı yeni şehre ve okullara hazırlayın

Eğer çocuğunuz okula toplu taşıma vasıtalarıyla veya yürüyerek gitmek durumunda ise okula başlamadan önce en az bir kere beraberce okula gitmeyi deneyin. Bu şekilde çocuğunuzun kaybolmasını kolaylıkla önleyebilirsiniz.

Yorum Gönder

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Bİrşeyler yaz Enter'a bas