Eşyalarımı Tek Tek Nakliyat Firmasına Saymalı Mıyım?

ev eşyaları
Evet, saysanız çok çok iyi olur. Evden eve nakliyat ciddi bir iştir ve sık sık gerçekleşen bir olay değildir bu nedenle taşınan herkesin kafasında soru işaretleri oluyor. Acaba ne yapmalıyım diye? Yapılacak il iş nakliyat firmanıza ne kadar eşyanız olduğunu tek tek net olarak açıklamanız. Bazen "gerçekten teke tek saymalı mıyım?" diye sorular ile karşılaşıyoruz.

Bizde isterseniz eşyaları tek tek saymamanız durumunda neler yaşanabilir tek tek sıralayalım. Sonra karar verirsiniz diyoruz. İşte yaşayabileceğiniz bir kaç kötü tecrübe...


1. İsterseniz saymayın firma küçük araç ile gelsin eşyalar araca sığmasın ve ikinci bir sefer için de ödeme yapın.
2. İsterseniz saymayın gelen firma o bu eşyalar çok muş ben bu fiyat bu kadar eşya taşımam desin ve pazarlıklar yeni baştan başlasın.
3. İsterseniz saymayın nakliyat firması eşyaları için yeterli paketleme malzemesi getirmesin ve bazı eşyalarınız paketlenmeden gitsin.
4. İsterseniz saymayın firma yeterli çalışanla gelmediği için taşınma günü geç saatlerine kadar sürsün ve sizde günü yorgunluğunu atamadan ertesi gün işe gidin.
5. İsterseniz evdeki eşyaları saymayın firma taşımayı gerçekleştirmeden gitsin siz yeniden bir firma araştırmaya başlayın.
6.İsterseniz eşyaları saymayın tüm işi şansa bırakın ve pek şanslı olmadığınızı çok geç olmadan öğrenin.

İkna olduysanız birazda eşyaları sayarken nelere dikkat etmemiz gerektiği üstüne konuşalım diyorum. Ben taşınana herkese taşınmaya karar verdikten ve hangi eşyaların yeni eve gideceğine karar verdikten hemen sonra bir eşya listesi hazırlamasını tavsiye ediyorum. Bu eşya listesinin bir kopyasını anlaştığı nakliyat firması ile paylaşmasını öneriyorum. Enakliyat'ın hazırladığı eşya listesine göz atarak hazırlanacak eşya listesi hakkında bir fikir edinebilirsiniz. Bu listeyi bilgisayarınıza indirerek kullanabilirsiniz.

Eşyaları firmalara tek tek saymanın kolay bir yolu da eşyalarınızın oda oda resimlerinizi çekip ister Enekliyat'taki ihalenize eklemek veya firma ile paylaşmak. Nasıl mı paylaşacaksın? WhatsAap veya email atarak paylaşabilirsiniz.

Eşyalarınızın nitelikleri konusunda firmayı bilgilendirin. Örneğin gömme dolaplarınız varsa firmayı bilgilendirin. Özellikle kasa, piyano özel bir tecrübe ve ekip ister bu nedenle mutlaka firmayı bilgilendirin. Eğer Gaysan mobilya gibi modüler mobilyalarınız varsa yine firmayı bilgilendirin ki firma önceden hazırlık yapabilsin.

Evinizde çıkabilecek koli ve hurç sayıları hakkında da firmaya bilgi verin. Çok fazla koli ve hurç çıkması halinde eşyalarınızın kamyona sığmama ihtimali var. Firmanın buna karşı bir önlem alabilmesi için firmayı bilgilendirin.


  


Yorum Gönder

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Bİrşeyler yaz Enter'a bas