Evden Çıkma: Son Kontrolleri Yapmayı Unutmayın

Evden çıkama son kontrolleri yapmayı unutmayın
Evden eve nakliyat firmanız eşyaları kamyona taşıyor, ve sizde değerli eşyalarınızı ve bavullarınızı aracınıza taşıdınız. Görünüşe göre artık taşınma işlemi bitmek üzere artık kapıyı kapatıp gidebilirsiniz, ancak bir iki dakikanızı ayırarak evden ayrılmadan son bir kontrol yapmayı kesinlikle ihmal etmeyin. Bu son kontrolden sonra artık içiniz rahat bir şekilde evden ayrılabilirsiniz.

Tüm prizleri kontrol edin
Son kontrollere başlarken ilk önce elektrik prizlerini kontrol edin unutulmuş bir telefon veya bilgisayar şarj aleti olabilir. Hiç bir elektronik eşyayı unutmadığınızdan emin olun. Modem bazen en akla gelemeyecek yere duvara monte edilebiliyor kontrolleri iyi yapın.


Tüm ışıkların kapalı olduğundan emin olun
Evi terk ederken tüm ışıkların kapalı olduğundan emin olun. Çıkmadan hemen önce evin tüm elektriğini devre dışı bırakacak sigortayı kapatın. Ayrıca su ve doğal gaz vanalarının da kapalı olduğundan emin olun. Bu kontrolleri iki kere yapmaktan kaçınmayın. Güvenlik her şeyden daha önemlidir. Eğer evde elektrikle veya doğal gaz ile çalışan bir eşya evden kaldıysa bu kontroller daha fazla üstünde durulmalı ve bu eşyaların fişini çekmeyi de ihmal etmeyin.

Elbise ve mutfak dolaplarını kontrol edin
Evden çıkarken en çok eşya unutulan yer neresidir derseniz cevap tabi ki mutfak dolapları olacaktır. İkinci sırayı ise diğer dolaplar almaktadır. Özellikle dolapların içinde değil de üstlerine atılan konan eşyalar sık sık unutulmaktadır. Bunu aklınızdan çıkarmayın.

Nakliyat firmasının eşya taşıdığı yerleri de kontrol edin
Nakliyat firmanızın eşyaları taşırken merdiven boşlukları, asansör veya bahçede herhangi bir eşyayı bırakıp bırakmadığından emin olun. Son bir kezde siz kontrol edin.

Evdeki gizli saklama yerlerini kontrol edin
Biz millet olarak zula olarak bilinen evde kimsenin bulamayacağı yerlere değerli eşyalar saklamayı severiz. Bu zulaları unutmayın ve evden taşınmadan önce bu zulaları boşaltın.

Sayaçların birer fotoğrafını çekin
Evden çıkamadan önce elektrik su ve doğal gaz sayaçlarını birer fotoğrafını çekmeyi ihmal etmeyin. Böylece daha fazla fatura ödemek durumunda kalamazsınız. Elinizde bir delil olsun, işinize yarayacaktır.

Bu kontrolleri dikkatlice yaptıktan sonra artık gönül rahatlığıyla kapıyı kapatabilirsiniz. Artık eden çıkmak için tam olarak hazırsınız. Yeni eviniz ile ailece son bir selfie çektikten sonra artık gitme vakti gelmiştir. Yeni evinizde mutluluklar diliyoruz. Enakliyat



Yorum Gönder

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Bİrşeyler yaz Enter'a bas