Enakliyat Üye Firma Başvuru Süreci ve Onaylanması

üye firma araştırma süreci
Ocak 2012 yılında yayın hayatına başlayan Enakliyat üzerinden bir çok evden eve nakliyat işi gerçekleştirildi. Her geçen gün kendini geliştiren ve yenilenen Enakliyat sizlere daha iyi bir taşınma deneyimi yaşatmak için çalışıyor. Verilen hizmetin kaliteli olabilmesi için taşımayı gerçekleştiren yani üye nakliyat firmalarının sıkı bir araştırma ve elemeye tabi tutarak seçmek lazım.

Evden eve nakliyat sektöründe yasal olarak Ulaştırma Bakanlığı tarafından K-Yetki Belgeleri dışında bir düzenlemenin olmaması sektörün bir firma çöplüğüne dönüşmesine neden olmuştur. Hem K-Yetki belgeleri için kontrollerin olmaması ve bir nakliyat aracı olan bir iki nakliyeci bir araya gelerek bir firma adına K-Yetki Belgesi alabilmektedirler. Bu nedenle Enakliyat firmayı üyeliğe kabul ederken aşağıdaki kriterleri baz alarak başvuruları inceleyerek evden eve nakliyat firmasının üyeliğe kabul edilip edilmeyeceğine karar vermektedir.





  • Firmanın sisteme girdiği bilgiler doğru mu?
  • Firma iletişim bilgilerinin kontrolü
  • Firmanın nakliyat kamyonu var mı?
  • Evden eve nakliyat için yetki belgesine sahip mi?
  • Evden eve nakliyat sektörde firma hakkında nasıl bir algı var?
Bu kriterler ışığında yapılan inceleme sonucu firmanın üyeliğe kabul edilip edilmeyeceği belirlenir. Şimdi bu kriterleri incelerken nasıl bir kontrol yapıldığını tek tek gözden geçirelim.

Firmanın sisteme girdiği bilgiler doğru mu?

Bazı firmalar üyelik başvurusu yaparken girdikleri bilgiler ile ilk adımda elenmektedir. Firma ünvanı kısmına anonim şirket ve limited şirket olduklarını beyan eden firmalar için Ticaret Sicil Gazetesinde basit bir arama yaptıktan sonra firma daha ilk adımda elenmektedir. Ayrıca girilen bilgiler ile internette yapılan armalarda elde edilen bilgiler uyuşuyor mu, kontrol edilir?

Firma iletişim bilgilerinin kontrolü

Firmanın baş vuru esnasından sisteme girdiği bilgilerin doğru olup olmadığı incelenir. Firmanın kendi internet sitesi taranır. Evden eve nakliyat firmasının internet sitesi deneyimli bir göz ile taranınca aslında firmanın nasıl bir hizmet verdiği hemen hemen anlaşılmaktadır.

Firmanın nakliyat kamyonu var mı?

Başvuru kabul edilme aşamasına kadar gelen firmalardan araç resmi istenir. Araç resmi göndermeyen veya gerçekten evden eve nakliyat için uygun araçlarının olduğunu gösteremeyen firmaların üyeliği kabul edilmez. Bu adımı istememizin sebebi sektörde hiç bir kamyonu olmayan birçok firmanın olması.

Evden eve nakliyat için yetki belgesine sahip mi?   

Evde eve nakliyat firmasının yurt içinde ev eşyası ve ofis eşyası taşımacılığı yapabilmesi için K-3 Yetki belgesine sahip olması gerekmektedir. Bu belge Ulaştırma Bakanlığınca verilmektedir. Üye tüm firmaların gerekli yetki belgelerine sahip olması ve sorunsuz bir taşınma için gerekli kontroller yapılarak firma üyelikleri kabul edilmektedir.

Evden eve nakliyat sektöründe firma hakkında nasıl bir algı var?

Her sektörde olduğu gibi evden eve nakliyat sektöründe de bazı firmalar için kötü bir algı var. Bu sektörde biraz bilgiye sahip olan herkes bu firmaların bu kötü ünü nasıl edindiklerini bilir. Böyle firmaların üyelik başvurularının olumlu sonuçlanması mümkün değil. 


Yorum Gönder

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Bİrşeyler yaz Enter'a bas