Faturanız Hafiflesin: Elektrik Tasarruf Yöntemleri

elektrik tasarruf yöntemleri


Aile bütçenizi kontrol altında tutmak ve dünyayı korumak için elektrik kullanımınızı gözden geçirebilirsiniz. Sadece birkaç basit önlem alarak elektrik faturanızda bir fark yaratabilirsiniz.


Enerji Tasarrufu Sağlayan Ürünler Satın Alın

Evinizdeki ampulleri enerji tasarrufu sağlayan modeller ile değiştirebilirsiniz. Bu ampuller hem uzun süre kullanılabildikleri hem de çok daha az enerji harcamanızı sağladıkları için elektrik faturanızda bir fark yaratmaya adaydırlar. Ev aletleri ve beyaz eşya satın alırken de az elektrik harcayan modelleri tercih etmeniz büyük önem taşır. Bu modeller enerji tasarrufu yapmayan alternatiflerine kıyasla daha pahalı olsalar da, elektrik faturanızdaki düşüşün aradaki farkı kapatacağına emin olabilirsiniz.


Isınma ve Aydınlanma Konusunda Doğal Kaynakları Kullanın

Elektrik faturanızı en çok yükselten etkenlerden biri ısınma ve aydınlatma araçları oluyor. Oysa ki bu alandaki elektrik kullanımınızı kolayca kısıtlayabilirsiniz. Gündüzleri evinizin perdelerini hep açık tutarak en azından gündüz saatlerinde evde ışık açmayabilirsiniz. Eğer bahçeniz ya da balkonunuz varsa buradaki aydınlatmaları güneş enerjisi ile çalışan alternatifler ile değiştirebilirsiniz. Akşamları aile olarak belli odalarda zaman geçirip, sadece bu odaları aydınlatabilirsiniz.

Daha az elektrik harcayarak daha iyi ısınmak için evinizin iyi bir şekilde yalıtıldığından emin olmalısınız. Kapı ve pencerelerden soğuk gelip gelmediğini kontrol edin. Akşamları perdeleri kapayarak camlardan soğuk gelmesini engelleyebilirsiniz. Eviniz eskiyse mantolama yaptırmayı da düşünebilirsiniz. Radyatörlerin arkasına strafora sarılmış alüminyum folyo koyarak, radyatörün yaydığı ısının yansımasını sağlayabilirsiniz.

elektrik tasarrufu


Gereksiz Yere Elektrikli Alet Kullanmayın

Elektrik tasarrufu yapmak için en etkili yollardan biri alışkanlıklarınızı tekrar gözden geçirmek. Birkaç basit alışkanlığı değiştirerek ciddi bir fark yaratabilirsiniz. Çamaşırlarınızı soğuk su ile yıkamak ve kurutucu kullanmamak banyonuzda yapabileceğiniz değişikliklerin başında geliyor. Ütü en çok elektrik çeken ev aletlerinden biri olduğu için ütüyü de tasarruflu kullanmalısınız. Örneğin; spor yaparken ya da uyurken giydiğiniz kıyafetlerinizi ütülememeyi tercih edebilirsiniz.

Mutfakta ise su ısıtıcılar en çok elektrik harcayan aletlerin başında geliyor, su ısıtıcısını daha seyrek kullanmanız faturanızda kayda değer bir fark yaratabilir. Su ısıtıcıları suyu sürekli belli bir sıcaklıkta tutma konumunda bırakmak yerine ihtiyacınız olduğunda bir dakikalığına açıp suyu tekrar istediğiniz sıcaklığa getirin. Bazen bu çay için kullanılan ısıtıcılar tüm gün çalışır durumda kalabiliyor. Buna özen gösterin.

Buzdolabınızın kapağını sadece içine bakmak için açmanız da daha yüksek bir elektrik faturası anlamına gelmektedir çünkü kapağını her açtığınızda buzdolabınızın iç ışıkları devreye girer ve kapak kapatıldıktan sonra buzdolabı tekrar soğumak için ekstra güç harcar. Elektrikli aletlerinizi kullanmadığınız zamanlarda fişten çıkarmanız hem güvenliğiniz hem de bütçeniz için doğru bir hareket olacaktır.

Birkaç basit değişiklik ve önlem sayesinde elektrik faturanızı kontrol altına alabilir, böylece hem aileniz hem de doğa için yararlı bir adım atabilirsiniz. Bu hareketinize çocuklarınızı da dahil ederek onların küçük yaştan böyle bir bilince sahip olmasını sağlayabilirsiniz.

Yorum Gönder

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Bİrşeyler yaz Enter'a bas