Taşınırken Zaman Yönetimi İçin Muhteşem Tüyolar

Taşınırken Zaman Yönetimi İçin Muhteşem Tüyolar


Ne zaman yönetimi diye düşünenleriniz var hemen konuya girmek istedim iyi bir taşınma zamanında başlayan ve öngörülen süre içinde bitiyorsa iyi bir taşınmadır. Diğer ihtimaller hem daha maliyetli hemde kötü tecrübe demektir.

Eğer taşınacak sadece bir eşyanız olsaydı. Ne zaman başlanacağı ne zaman biteceği çok fazla önemli olmayabilirdi.

Ancak evdeki her eşyanın taşınması söz konusu olduğun zaman yönetimi burada önemli bir etken olarak karşımıza çıkmaktadır.

Birde eğer yarın işe gitme durumunuz varsa taşınma işinin zamanında bitmesi ve rahat bir gece uykusu ile ertesi güne hazırlanmak çok daha önemli oluyor.

Zaman Yönetimi Nasıl Yapılmalı ve Nasıl Zamandan Tasarruf  Sağlanır

İşin en kolay yolu iyi bir taşınma planı hazırlamaktır.

Bu taşınma planında haftalık olarak görevlerinizi yazar ve bu plana sadık kalırsanız göreceksiniz ki taşınmak çok daha kolay olacak.

Taşınma planı size neyi ne zaman yapmanız gerektiğini hatırlatacağı için taşınma sürecini daha iyi yönetecek ve daha kolay hazırlanacaksınız.

Gereksiz Eşyalardan Kurtulun 

Ne kadar çok eşyanız varsa taşınmak ve paketlemek o kadar uzun sürer. Paketlemeye başladığınız zaman gereksiz eşyalardan mümkün olduğu kadar kurtulun. Böyle bir kararı verirken ilk önce zorlanacaksınız ama bir başladınız mı devamının çok kolay olduğunu göreceksiniz.

Bu fazlalık eşyalardan kurulma operasyonu size bir çok keşif imkanı verecektir. Uzun zamandır görmediğiniz eşyalarınız veya resimleriniz bu gereksiz eşyaların içinden çıkacaktır. Ben bu tecrübeyi yaşadım sizinde denemenizi öneriyorum.

Böylece daha az eşya ile daha kolay ve daha uygun fiyatlara taşınma imkanı bulacaksınız.

Paketleme Malzemesi Biriktirmeye Başlayın

Taşınmaya karar verdiğiniz gün yavaş yavaş paketleme malzemesi ve koli biriktirmeye başlayın. Böylece taşınma gününe kadar epey bir paketleme malzemesi biriktirmiş olacaksınız. Peki, en iyi paketleme malzemelerini nereden bulabilirim diye soruyorsanız benim önerim mobilya ve beyaz eşya satıcılarını ziyaret etmeniz yönünde.

Nakliyat Firmanızı Taşınmaya En Az Bir Hafta Kala Kararlaştırın

Firma seçiminizi son günlere bırakmayın, hem daha az seçeneğini olacak hemde daha yüksek fiyatlarla karşılaşacaksınız. Taşınma gününe en az bir hafta kala bir nakliyat firması ile anlaşın. Anlaştığınız detayları birbirinizle yazılı olarak paylaşmanız olası anlaşmazlıkları önleyecektir. Kesinlikle bu yazılı paylaşımı yapmayı ihmal etmeyin.

Her İki Evde Taşınmaya Hazır Olsun

Enakliyat'ta biz de çok karşılaşıyoruz. Firma eşyaları kamyona yüklüyor yeni eve gidince yeni evin hala tadilatı bitmemiş oluyor. Böyle durumlarda iki seçeneğiniz var ya eşyaları tadilat curcunası devam ederken evin bir köşesine yığacak, yada firmadan birkaç gün depolama hizmeti alacaksınız. Bu sürpriz gelişme taşınma maliyetini iki veya üç katına çıkaracaktır. Bu sürprizler yaşanmasın istiyorsanız taşınma gününden en az iki gün önce her iki evinde taşınmaya hazır olduğunu onayladıktan sonra nakliyat firmasına iki gün sonra taşınmaya hazır olduğunuz iletin. Artık taşınma gününü bekleyebilirsiniz.

Taşınma Günü Beklerken Şu Yazımız İlginizi Çekebilir:  Taşınma Sonrası Nakliyat Fiyatını Arttırabilecek Faktörler

"Önce Beni Aç" Kolileri Hazırlayın

Taşınma sonra ilk ihtiyaç duyacağınız eşyaların içinde bulunduğu koliler hazırlayın. Böylece her koliyi açma zahmetine girmeden ilk ihtiyaçlarınız elinizin altında olacak.


İşte Birkaç Önce Beni Aç Kolisi İçin Örnek:

“Önce Beni Aç” Kolisi: Mutfak

1.       Çaydanlık
2.       Tava
3.       Bulaşık Deterjanı ve süngeri
4.       Çöp poşetleri
5.       Kırılmaz veya tek kullanımlık sofra takımı, bardak ve tabak
6.       Su ısıtıcı kettle
7.       Çay
8.       Şeker
9.       Bıçak
10.   Küçük bir tencere
11.   Tuzluk

“Önce Beni Aç” Kolisi: Banyo

1.       Banyo Havluları
2.       El yüz havluları
3.       Sabun
4.       Şampuan
5.       Diş macunu ve diş fırçaları
6.       Tuvalet kâğıdı
7.       Tıraş takımı
8.       Paspas ve terlik
9.       Deterjan
10.   Yüzey temizleyici

"Önce Beni Aç" Kolisi: Alet Kutusu

1.       Koli bantı
2.       İngiliz anahtarı
3.       Yıldız torna vida
4.       Düz tornavida
5.       Kontrol kalemi
6.       Maket bıçağı
7.       Makas
8.       Pense
9.       El feneri
10.   Metre
11.   Çekiç
12.   Matkap


Taşınırken zamandan nasıl tasarruf edersin


Yorum Gönder

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Bİrşeyler yaz Enter'a bas