Küçük Mekanlarda Ferahlık Sağlayacak Dekorasyon Önerileri

Küçük mekanlar için dekorasyon önerileri

İçine kocaman bir hayatı sığdırıyor olsanız da kimi zaman yaşadığınız evlerin küçüklüğü sizi sıkıntıya sokar. Eşyalarla gittikçe daralan evinize, içinizi karartan bir tablonun ortaya çıkmaması için küçük ve pratik dekorasyon fikirleri ile ferahlık kazandırmanız gerekir. İçinizi açacak soft renkler, minimal tasarıma sahip eşyalar ve aydınlatmanın gücü ile olduğundan daha geniş görünen evlere sahip olmanız hiç zor değil.​

- İşe duvarlardan başlayın.

Ne kadar çok severseniz sevin, evi boğan koyu renklerden uzak durun. Açık renkli ve mat tonlu duvarlar evi ferah ve aydınlık gösterecektir. Eğer tercihiniz duvar kağıdından yana olacaksa üzerine yerleştiği nesneleri uzun gösteren çizgili ve soft tonlu modelleri tercih etmelisiniz. Farklı bir tasarım arayanlar odanın sadece bir duvarını duvar kağıdı ile kaplayarak hem derinlik hem de hoş bir görüntü yakalayabilirler.

işe duvarlardan başlayın


- Eşyaların boyutunu küçültün.

Büyük karyola yerine baza kullanmak hem alan genişliği sağlayacak hem de fazlalıkları ortadan kaldırmanıza imkan verecektir. Eğer yatak odanızda sütunlar arasında kalan bir bölümü varsa, bu bölgeye gömme dolap yaptırmak kullanışlı bir tercihtir. Büyük boyutlu orta sehpalar yerine Ottoman pufları gibi pratiklik ve genişlik veren ürünlerden kullanmak evinize ekstra genişlik kazandırılmış hissi uyandırır.

eşyaların boyutunu küçültün


- Oturma grubunuzu minimize edin.

Ağır ve hantal görünümlü tasarımlar kaplayacakları yer ile hareket özgürlüğünüzü kısıtlayacaktır. Kolçak ve sırt bölgesi dar olan ayaklı modeller küçük evler için ideal bir seçim sunar. Hem az yer kaplaması hem de şık duruşları ile ilgi gören Retro tasarımların yanı sıra fazla yer işgal etmeyen köşe takımları da evinizin havasını değiştirecektir. Açık renklerde seçilecek oturma gruplarını, evde değişiklik ihtiyacı hissettiğiniz zaman renkli örtülerle kapatarak geçici bir görsellik yakalayabilirsiniz.

oturma grubu


- Yaşam üniteleri kalabalık görünüm verir.

Yaşam üniteleri küçük evler için uygun seçim olmayabilir. Bunun yerine televizyonunuzun büyüklüğüne uygun küçük bir ünite tercih etmeniz alandan tasarruf sağlayacaktır. Salonun boş köşelerine açık raf sistemleri tasarlayarak atıl duran alanları değerlendirebilir, dekoratif objeler ile görüntüyü hareketlendirebilirsiniz.

yaşam üniteleri


- Perde seçimi önemlidir.

Minimal çizgilere sahip ince tüller ve storlar gün ışığının evinize girmesine izin verirken duvarları boydan boya kaplamayarak ferah görünüme destek sağlar.

perde seçimi önemlidir


- Mutfağınızı genişletin.

Küçük ve dikdörtgen masalar mutfakta alan kazandırır. Mutfak duvarlarını raf sistemleri ile kullanışlı hale getirebilirsiniz.

- Parlak nesneler ya da camdan yapılma dekoratif objeler iç açıcılık verir.

Salona ve koridora yerleştirilecek büyük boy aynalar derinliği arttırır. Özellikle gün ışığını yakalayan noktalara yerleştirilecek duvar aynaları ev içinin daha ferah ve iç açıcı görünmesine büyük katkı sağlar. Abartıya kaçmamak kaydıyla evin farklı noktalarına parlak metal ve cam objeler yerleştirmek iç açıcı görünüm verir.

dekoratif cam eşyalar


- Işıkları ayarlayın.

Doğru aydınlatma araçlarını kullanarak iyi bir ışıklandırma sistemi kurmak kasvetli havayı ortadan kaldırır. Işığı yukarı veren lambalar ve ayna önüne konumlandırılan abajurlar aydınlık görüntüyü arttırarak ferahlık sunar.


doğru aydınlatma


Dekorasyon Konusunda İlham Alacağınız 60 Web Sitesi

Yorum Gönder

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Bİrşeyler yaz Enter'a bas