​Taşınma Sırasında En Çok Lazım Olan Aletler

Taşınma sırasında en çok lazım olan aletler

Taşınma işlemi esnasında daha planlı ve hızlı hareket edebilmek için kullandığınız ekipman ve aletlerin, işinizi kolaylaştıracak niteliğe sahip olması oldukça önemlidir. Kullanışlı aletler, zamandan tasarruf etmenize ve zorlu işleri külfet olmaktan çıkarmaya yardımcı olur. Yazımızda, taşınırken elinizin altında olmasını isteyeceğiniz fonksiyonel alet ve eşyaları sizler için derledik.

Tornavida Takımı ve Lokma Setleri


Tornavida takımı ve lokma setleri, demonte özelliğe sahip olan dolap, gardırop, masa ve yatak odası takımı gibi mobilyaların hızlı bir şekilde ayrılıp birleştirilmesi için gereklidir. Fonksiyonel lokma takımı ve vidalama aletleri ile her boy cıvata ve vidayı kolaylıkla söküp takabilirsiniz. Cırcır kurmalı lokma takımları ve şarjlı vidalama tabancaları ile hız ve zaman kazanabilirsiniz.

Ucu bozulan vidaları çok zorlamadan önce bir parça lastik kullanarak vidanın başını bozmadan vidayı sökebilirsiniz. Bunun için bir parça lastiği vida ve tornavida arasına koyarak sıkıca bastırın ve yavaş yavaş çevirmeye çalışın. Eğer bu seçenekte işinize yaramaz ise biraz pas sökücü sıkın ve belli bir müddet bekledikten sonra aynı yöntem ile tekrar deneyin.

Koli Ambalaj Kağıdı ve Poşetler


Cam ve porselen gibi hassas eşyalarınızı toplarken farklı en ve boy ölçülerine sahip kolileri kullanabilirsiniz. Karton kutular, nem alıcı özelliği sayesinde her türlü malzemeyi taşımaya olanak tanır. Oluklu mukavva kutular, darbelere en dayanıklı ürünler arasında yer alır. Kolilere özellikle kırılacak eşyaları paketlerken bol bol ambalaj kağıdına sarın ve kolideki tüm boşlukları ambalaj kağıtları ile doldurun. Kolideki eşyaların sağlam kalabilmesi için hareket etmemesi önemlidir.

Perde, havlu ve halı gibi ev eşyalarınızı ise, dayanıklı poşetler içinde taşıyabilirsiniz.


Koli Bandı ve Koli Bantlama Makinesi


Eşyalarınızı koli ve ambalaj içine yerleştirdikten sonra, ağzını kapamak için en uygun ve pratik yöntem koli bandı kullanmaktır. Güçlü yapıştırma özelliği sayesinde geniş alanlı bantları, koli alt ve üstünü örtmek ve sağlamlaştırma işlemleri için de kullanabilirsiniz. Oldukça makul fiyatlarla temin edebileceğiniz koli bantlama makineleri ise, hızınızı önemli ölçüde artıracaktır.

Hareketli Kaldıraç İpi ve Aparatları


Hareketli kaldıraç ipi ve aparatları, çamaşır makinesi, televizyon, buzdolabı ve yatak gibi büyük ve ağır eşyaları iki kişi ile kolaylıkla taşımanıza yardımcı olur. Bel ve omuz desteği ile sabitlenen esnek aparatlar, ağırlık merkezini dengeli bir şekilde paylaştırdığı için, güvenli ve kolay taşıma imkanını sunar. Ayrıca taşınma esnasında yaşanabilecek olası kazaları da önler.

Maket Bıçağı ve Makas


Maket bıçağı ve makas taşınırken en çok kullanacağınız aletler arasında yer alır. Poşetleme yaparken, bant keserken ve koli açarken maket bıçağını sıkça kullanabilirsiniz.


Köpük ve Naylon Malzemeler


Kırılma riski bulunan eşyalarınızın içini ve dışını, darbe emici köpük ve gazete kağıdı gibi malzemelerle sarmak ekstra güvenlik sağlar. Hava kabarcıklı naylon veya strafor süngerler, beyaz eşya ve elektronik cihazların muhafazası için ideal çözümler sunar.


Keçeli Kalemler


Karton kutuların ve poşetlerin üzerine uyarı yazıları yazmak için, arka cebinizde kalem bulundurmayı da ihmal etmeyin.

Yorum Gönder

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Bİrşeyler yaz Enter'a bas