Taşınma Gününden Önce Paketlenmemesi Gereken Eşyalar

taşinma gününden önce paketlenmemesi gereken eşyalar

Taşınma gününden önce bir kısım eşyalarınızı aceleyle paketlemek sanıldığı gibi işinizi hızlandırmaktan ziyade sıkıntı yaratabilecektir.

Gerçekten içinize sinen nakliye firmasını buldunuz ve profesyonel insanlarla çalışacağınıza inancınız tam. Yine de ön hazırlıklarla meşgul olup evi kendiniz toparlamak isteyebilirsiniz. Büyük bir heyecan dalgasına kapılıp hemen her şeyi kolilemeden önce bir kez daha düşünün. Sıkıntı yaratacak durumlarla karşılaşmamak için bir takım eşyaların paketlenmesi işini taşınma gününden önce yapmamanız lehinize olacaktır.

Evden çıkacağınız son ana kadar listemizde yer alan eşyaları kullanmaya devam edeceğiniz gerçeğini göz önünde bulundurarak hareket etmenizde yarar görüyoruz.

1-Buzdolabı ve derin dondurucu

Yiyecekleriniz de sizinle beraber yeni eve gidecekler. Buzdolabı ve derin dondurucuda sakladığınız gıda maddelerini bozulmadan yalnızca birkaç saat muhafaza etme imkanınız bulunduğundan fişlerini en son çekmeniz ve yeni evde çabucak kullanıma sokmanız gerekmektedir. Bu tavsiye şehir içi nakliyat için geçerli bir durum ama şehirlerarası nakliyat için bir gün önceden buzdolabı ve derin dondurucuların fişini çekmiş içini boşaltmış olmanız gerekli. Aksi halde yeni şehirde nakliyat aracının kapılarını açmanız ile tüm eşyalarınıza sinen kötü bir koku ile karşılaşabilirsiniz.

2-Fırın ve ocak

Eğer evde küçük tüp ya da elektrikli pratik bir pişiriciniz yoksa acıktığınızda ya da yorgunluk kahvesi içmek istediğinizde hiç şüphesiz fırınınıza ihtiyaç duyacaksınız. Siz en iyisi son ana kadar risk almayın ve ocak ve fırınınızı paketleme işini nakliye firmasına bırakın.

3-Oturma grubu

Yerde oturmayı seven bir millet olsak da hazırlıkların yorgunluğunu atmak isteyeceğiniz rahat bir koltuğu arayacaksınız. Bu sebeple oturma grubunuzu son güne kadar ambalajlamamanız menfaatinizedir.

4-Perde ve güneşlik

Sizde benim gibi her akşam bu perdeler niye açık diye annenizden fırça yemek istemiyorsanız perdeleri paketleme işini taşınma günü sabahına bırakın. Her ne kadar gizli saklı işler çevirmiyor olsanız da dışarıdan sürekli gözetlendiğiniz hissine kapılmanız sizi huzursuz edecektir. Perde ve güneşlikleri evden ayrılmadan önce çıkartabilirsiniz.

5-Yatak

Gece bir kenarda kıvrılıp uyuma fikriniz varsa bundan vazgeçin. Taşınma gününden önce iyi bir uykuya ihtiyaç duyacaksınız. Yatak ve diğer uyku ekipmanlarını paketlenmek için son gün beklenmelidir.

6-Aydınlatma

Hemen lambaları, avizeleri sökme işine girmeyin. Bunları eşyalar kamyona yüklenirken, eğer taşınacağınız yer yakınsa eşyalar yola çıktıktan sonra bile halledebilirsiniz. Son gecenizi karanlık bir evde, mum ışığı altında romantik bir şekilde geçirmek istiyorsanız o ayrı tabi. Ancak dikkat edin, bir kenara istiflediğiniz kolilere çarpıp kırılmalarına yol açabilirsiniz.

7-Saksı ve çiçekler

Taşınmada size bir katkısı olmayacaklarsa da onları günler öncesinden kolilerin içine koymak havasız ve sıcak ortamda kalmalarına ve ölmelerine yol açabilecektir. Bu sebeple bir köşede taşınmaya hazır halde bekletmeniz en doğrusu olacaktır.

8-Temizlik ürünleri

Sabun, deterjan, yağ ve kir sökücüler gibi bilumum temizlik ürünlerine, kişisel temizliğiniz ve evi boşalttıktan sonraki son temizlik için ihtiyaç duyacaksınız. Bu sebeple bir kenarda bekletilmelerinde fayda var.

Yorum Gönder

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Bİrşeyler yaz Enter'a bas