Yurt Dışına Taşınırken Bizi Neler Bekliyor?

yurt dışına taşınmak

Filmlere inanmayın! Çünkü; sadece sırt çantasını ve pasaportunu alıp, bilinmeyene yol alan; oradaki yeni hayatına, yeni kültüre sorunsuz adapte olan kişiler sadece o filmlerde yer alıyor. Yeni maceranız da sizi kimi zaman şaşırtacak, eğlendirecek; kimi zaman üzecek, hüzünlendirecek deneyimler bekliyor olacak.

İş nedeniyle veya özel nedenlerle; isteğinize bağlı veya değil; tek başınıza veya ailenizle yurt dışına taşınıyorsunuz. Hayatınızın hem en farklı hem en benzersiz ama aynı zamanda en zorlu tecrübelerinden birini yaşamaya hazır mısınız? Fiziksel ve ruhsal olarak taşınma sürecine hazırlanmak, yurt dışında karşılaşacaklarınıza hazırlıklı olmak düşünüldüğü kadar zor değil. Hatta elinizin altında İnternet varsa, artık günümüzde her şey daha da kolay.

Taşınmadan Önce Mümkün Olan En Fazla Hazırlığı Yapın

Planlayın ve yapılacaklar listesi oluşturun

Ülkeye vardığınızda orada halletmeniz gereken idari işler ve ilk yerleşme aşamasında sizden istenen belgeler olacak. Örneğin, çocuklarınızın aşı takvimini içeren sağlık karnelerini, düzenli ilaç kullanıyorsanız mümkünse onların çevirisini beraberinizde götürün. Yeni hayatınıza stressiz bir başlangıç yapabilmek için bütün gerekli olabilecek bu belgeleri önceden hazırlayın. Hangi ülkeye gidiyorsanız o ülkedeki idari süreçler hakkında internetten kolaylıkla bilgi edinebilirsiniz.

Sizi Rahatlatan Eşyalarınızı Beraberinizde Götürün

rahatlatan esyalar

Hani küçük çocukların yanlarından hiç ayırmadıkları bebekleri, peluş tavşanları vardır ya; aslında yetişkinlerin de zorlu anlarında onları rahatlatacak fotoğraflara, sevdiği kitaplara, geçmişten izler taşıyan eşyalara ihtiyaçları olduğu kuşkusuz. Sadece sırt çantanızı takıp giderek, kahramanlık yapmanın alemi yok. Özel eşyalarınızı, sevdiğiniz kitapları mutlaka beraberinizde götürün. Hatta mümkünse ev eşyalarınızın da nakliyesini sağlayın.


Sorumluluğu ve Fikirleri Ailenizle Paylaşın

aile ile sorumluluk paylaşımı

Eğer ailenizle birlikte yurt dışına çıkıyorsanız, ailenin her ferdini taşınma sürecine dahil edin. Özellikle çocuklarınızın eşyaların paketlenmesi, yeni ülkede ev arama gibi aktivitelerde rol almasını sağlayın. Bu hem sizin üzerinizdeki sorumluluğun ve baskının paylaşılmasına yardımcı olacak hem de her aile ferdinin yeni ülkeye adaptasyon sürecini hızlandıracaktır.

İnternetten ve Arkadaşlarınızdan Fikir Alın

İnternetten araştırın

Hayatınızı kuracağınız yeni yere ilişkin internetten pek çok bilgiye ulaşabileceğiniz gibi, orada halihazırda yaşayan tanıdıklarınızın deneyimlerinden ve fikirlerinden de yararlanabilirsiniz. Böylelikle, hazır tecrübeler sayesinde Amerika’yı yeniden keşfetmek zorunda kalmazsınız.

Zorluklarla Baş Etmenin İyi Tarafını Görün

Zorluklar ile baş etme

Yeni bir kültürle, yeni insanlarla, alışkın olmadığınız davranış kalıpları ile karşılaşmak ve bunlarla yaşamayı öğrenmek zaman alır. Unutmayın; limitlerinizi zorlamak her zaman iyidir. Kendinizde var olduğundan haberdar olmadığınız pek çok özelliği bu sayede keşfedebilirsiniz.

Eğlenceye de Strese de Hazırlıklı Olun

eğlenceye ve strese hazırlıklı olun

Pozitif olmak ve yeniliklere açık olmak adaptasyon sürecinizi hızlandıracaktır. Stres anlarında kendinizi baskı altında hissetmeden stresinizi başka yönlere çevirin. Müzik dinleyin, spor yapın. Yeni yaşam yerinizde yeni arkadaşlıklar kurmak için çaba gösterin.

Yorum Gönder

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Bİrşeyler yaz Enter'a bas