İstanbul Ankara ve İzmir Evden Eve Nakliyat Fiyatlarını Karşıaştıralım

firma seçemek

Taşınana herkesin aklındaki ilk soru şudur.

-Acaba taşınma işi ne kadarlık bir fiyatla gerçekleşecek?

Hepimiz taşınmaya karar verdiğimizde aklımızda üç aşağı beş yukarı bir fiyat vardır. Aklımızdaki bu fiyatı nakliye firmaları ile görüşmelerde teklif olarak aldığımızda seviniriz.

-Nasıl tahmin ettim bee...

Ancak aklımızdaki fiyattan çok farklı fiyatlar ile karşılaştığımızda genel bir hayal kırıklığı yaşıyoruz. İşte bu yazımızda evden eve nakliyat fiyatları hangi durumlarda artar hangi durumlarda azalır bunu incelemek istiyoruz.

Ülkemiz nüfusunun dörtte birinin yaşadığı Ankara, İstanbul ve İzmir şehirlerinin has durumlarını da dikkate alarak anlatmaya çalışacağız.

Her üç büyük şehrimizin kendine has ekonomik ve coğrafi özellikleri vardır.

Ankara da nüfusun büyük çoğunluğu merkez ve çevresinde bulunmaktadır. Yani çoğunluk nüfus bir arada bulunmaktadır. Ancak İstanbul ve İzmir için bu durum pek geçerli değil. Bir birine uzak ilçelerde bile yoğun bir nüfus bulunabilmektedir.

Örnek olarak İstanbul da Pendik ile Beylikdüzü arasında 80 km mesafe bulunmasına karşın her ikisi de nüfus açısından yoğun bölgelerdir.

Bu nüfus açısından yoğun bölgeler arasında çok fazla taşınma gerçekleşeceği anlamına gelmektedir. Bu mesafeler de şehir içi nakliyat fiyatlarını doğrudan etkilemektedir. Şehir içinde firmalar hem mesafe hemde harcayacakları zamanı maliyetlere eklemektedir. Çünkü aynı gün ikinci bir ufak işe aynı kamyon ile gitmek isterler eğer gidemez ve bu zamanı sizin evinizin taşınmasında harcayacaksa fiyatları da bir nebze yukarı çekeceklerdir.

Pendik ve Beylikdüzü arası bir taşınmanın sadece yakıt gideri ₺ 200 dir. Daha önce daha kısa mesafeye taşınan biri bu maliyeti göz ardı edebilir. Bu durumda bu maliyet biraz süpriz olacaktır. Tabi nakliyeci taşınmanın tüm gün süreceğini düşünerek bunu da maliyet olarak taşınma fiyatına ekleyecek ikinci bir sürpriz olacak ve aklınızdan geçen ilk şey bu işte bir yanlışlık olduğu yönünde olacaktır. Ancak durum çok açık bu maliyetleri ihmal etmeyin. Taşınma günü uyanık nakliyeciler "Beylikdüzü mü?" dedikten sonra fiyatı iki katına çıkarabilir. biliyorsunuz ki eşya kimde ise güç ondadır.

Türkiye’nin iki büyük şehri olan İstanbul ve Ankara için bir fiyat karşılaştırması yapacak olursak. Ankara evden eve nakliyat için şehir içi fiyatları İstanbul’a göre biraz daha düşüktür. Örneğin 2+1 evin taşınması örnek olarak Ankara evden eve nakliyat için 600 TL den başlıyorsa bu İstanbul’da 800 TL den başlıyor. Tabi burada mesafenin yakın olması önemlidir. Eğer mesafe 20 km den fazla ise yakılacak yakıt ve harcanacak zaman fiyata doğal olarak yansıyacak ve bu fiyatlar artacaktır.

İzmir ve İstanbul evden eve nakliyat fiyatlarında benzerlik göstermektedir. Fiyatlar birbirine çok yakın seyretmektedir. Ancak İzmir de asansürlü taşınmanın maliyeti uygun iken bu fiyat İstanbul için tam olarak iki katı olarak gerçekleşmektedir.



Yorum Gönder

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Bİrşeyler yaz Enter'a bas