Nakliyat Kamyonunda Taşınmaması Gereken 7 Şey

Nakliyat kamyonunda taşınmasına izin verilmeyen ya da taşınsa dahi eşyalarınıza zarar verecek şeyler vardır. Bazı eşyaların taşınması durumunda para cezası alabileceğinizi de hatırlatalım dedik.

İşte taşınmaması gereken 7 şey:

1 - Çabuk Bozulan Gıdalar

Bozulacak gıdalar

Özellikle uzun süren taşınma işlemleri sürecinde çabuk bozulacak gıdaların nakliyat kamyonlarında taşınmaması gerekir. Derin dondurucu içerisindeki gıdalar, et veya süt ürünleri bu gıdalara örnek olabilir. Bu tarz gıdalar taşınma işlemi sırasında bozulabilir ve hem diğer eşyalara zarar verebilir hem de kötü kokmalarına sebep olabilirler. Bu yüzden nakliyat kamyonları içerisinde taşınmaması gereken eşyalardır.

2 - Aşındırıcı Maddeler

Aşındırıcı maddeler

Nitrik asit, klorlu asit gibi aşındırıcılar kesinlikle nakliyat araçlarında taşınmazlar. Eşyaları aşındırabilir ve eşyaların kimyasına zarar verebilirler. Ayrıca batarya veya pil gibi şeylerin jel formunda olması durumunda taşınabilirler. Kimyasal bileşenler nakliyat kamyonlarında taşınmaması gereken şeylerin başında gelirler.

3 - Ev Eşyası Konumunda Olmayan Eşyalar

odun kömür

Odun, kömür, otomobil, motosiklet, çim biçme makinesi, jeneratör gibi eşyaları K-3 Yetki belgesi bulunan firmalar taşıyamaz. Eğer firmanın K-1 Yetki belgesi var ise rahtlıkla taşıtabilirsiniz. Yetki belgesi bulunmadığı halde ısrarlı tutumunuz ile kabul eden nakliyeci olası bir ceza kesme durumunda ceza miktarını sizin ödemeniz gerektiğini savunabilir. İnsanlar genelde bu tarz eşyaların da taşınmasını istiyorlar. Ancak ev veya ofis eşyası taşımaya yetkili araçların bu eşyaları taşımaları yasaktır.


4 - Silahlar

bıcak ve kılıçlar

Bıçak, kılıç veya antik silah koleksiyonları da taşınmayan eşyalar içerisinde yer alıyor. Ateşli silahların taşınması izinler dahilinde iken bu tarz silahların taşınması resmi kurumlar tarafından yasaklanmıştır.

5 - Tehlikeli ve Yanıcı Malzemeler

Tüpler

Yangın söndürücüler, tiner, boya, böcek ilaçları, motor yağı, benzin ve bunlara benzer maddeler nakliyat araçları ile taşınmaması gereken malzemelerdir. Hatta çamaşır suyu, temizlik malzemeler, aseton bile bu sınıfa giren cinsten eşyalardır. Çünkü oluşabilecek kaza durumlarında tehlikenin daha da büyümesine sebebiyet verebilirler. Ayrıca yine diğer eşyaların yıpranmasına veya bozulmasına sebep olabilirler. Bu yüzden bu tarz kimyasal maddeler nakliyat kamyonları tarafından taşınmaması gereken eşyalar içerisindedir.

6 - Patlayıcılar

Patlayıcı maddeler

Barut, havai fişek, silah mühimmatları, şaka amaçlı kullanıcılar ve benzeri maddeler de taşınmaması gereken eşyalar kategorisindedir. Patlayıcılar hiçbir şekilde özel önlemler alınmadan taşınmaması gereken bir yapıdadırlar. Yasak oldukları kadar tehlikeli bir yapıya sahip patlayıcılar, nakliyat kamyonlarında hem can güvenliği hem de eşyalarınızın güvenliği için taşınmaması gereken türdedir.


7 - Canlı Hayvan

Kedi ve Köpek

Olmaz değil, oluyor. Bazen insanlar canlı hayvanlarını nakliyat araçları ile taşınmasını talep edebiliyorlar. Ancak bu da kesinlikle nakliyat kamyonları tarafından taşınmaması gereken şeyler listesinde yer alıyor. Hayvanın sağlığı açısından çok zararlı olabileceği gibi eşyaların sağlığı açısından da oldukça zararlı bir durum oluşturabiliyor.


Yorum Gönder

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Bİrşeyler yaz Enter'a bas