Öncesi ve Sonrası Bir Taşınma Hikayesi

Her taşınma bambaşka bir hikaye. Önemli olan ise; yeni bir evde, yeni bir hayata başlamadan önce güzel hatırlayacağınız bir taşınma hikayesinin altına imza atabilmek.

İşte size, öncesi ve sonrasıyla sorunsuz bir taşınma hikayesi için gerekli olacak ipuçları...

Motive Olun

Motive olun

Taşınma hem fiziksel hem de psikolojik olarak yorucu bir eylemdir. Bir kere gerçekleşse de gerçekleşene kadar tüm yapmamız gerekenleri tekrar tekrar yaşarız. Öncelikle yapmamız gereken taşınmamızın arka planında yatan motive edici sebebi düşünmek olmalı. Daha iyi bir ev, işe daha yakın bir yere taşınmak, yeni ev alma gibi sebepleriniz varsa taşınmak sizin için dert olmasın. Böyle bir sebebiniz yoksa da bulunduğunuz çevredeki negatiflikleri düşünüp bunlardan kurtulduğunuz için sevinebilirsiniz veya yeni bir ortamın size iyi geleceğini düşünebilirsiniz.

Nakliyat Firmanızı Seçin

Enakliyat

Taşınmanın en büyük domino taşlarından biridir nakliyat şirketi. Fiyatı ve imkanlarıyla aklımıza yatan, müşteriye yaklaşımıyla yüreğimizin ısındığı bir şirketle anlaştığımızda içimize su serpilir.Günümüzde teknolojinin bize sunduğu fırsatlar sayesinde birkaç tuşla önümüzde listeleniyor tüm şirketler. Bize de bunlardan en uygununu seçmek kalıyor. Firmanın internet sitesinin düzgün olması, müşteri ile ilgi ve alakaları, müşteri yorumları ve reytingleri belli başlı referans noktaları elbette ki.

Planlamayı ve Son Düzenlemeleri Yapın

Planlı hareket edin

Taşınmanın hangi gün gerçekleşeceği ve iş yerinizden alacağınız izinler gibi işleri planlamanız gerekiyor. Ayrıca kapatılması veya taşınması gereken elektrik, su, internet ve doğal gaz iş listenizde olan olmazsa olmazlardan. Yeni evinizin elektrik, doğal gaz gibi işlemlerini de taşınmadan önce halletmelisiniz.

Küçük Bir Bavul Hazırlayın

Bavul hazırlayın

Yeni eviniz ilk bir kaç gün adeta bir savaş alanına dönüşecek ve siz aradıklarınızı bulmakta epey zorlanacaksınız. İşte bu yüzden ilk bir kaç gün ihtiyacınız olacak eşyalarınızın bulunduğu bir bavul işinizi kolaylaştıracak.

Taşınma Günü

Taşınma günü

Taşınma günü taşıma firması personeliyle iş birliği içerisinde olmak gerekiyor. Gün içinde yaşanan belli başlı aksaklıklar moralinizi bozmasın. En sevdiğiniz bardağınızın kırılması gibi.

Fazlalıklardan Kurtulun

Fazla eşyalardan kurtulun

Taşınmalar evinizde yıllardır yer kaplayan ve aslında hiç kullanmadığınız eşyalarınızdan kurtulmak için en güzel zamanlardır. Paketlemeyi yaparken veya yeni evinize yerleşirken gereksiz eşyalardan kurtulmayı ihmal etmeyin.

Yeni Eve Yerleşme

yeni eve yerleşme

Yeni evinize yerleşirken hemen yerleşmeliyim telaşına düşmeyin. Zaten günlerdir içinde bulunduğunuz yorucu tempo yüzünden psikolojik ve fiziki yorgunluk içinde olduğunuzu unutmayın. Dilerseniz bir odaya tüm yerleşmemiş eşyaları koyup sırayla odaları düzenlemeyi tercih edebilirsiniz.


Nakliyat Firması ile İlgili Geri Bildirimde Bulunun

Nakliyat firmanızı ararken daha önce firmayı kullanan kişilerin yorumlarına ne kadar değer verdiğinizi hatırlayın. Siz de nakliyat firmanız ile ilgili firmanın olumlu ve olumsuz yanlarını içeren yorumlar yapın ve aldığınız hizmet doğrultusunda puan verin.

Yorum Gönder

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Bİrşeyler yaz Enter'a bas