Bir Taşınmakoliğin İtirafları

Bir taşınmakoliğin itirafları
Hayatta belki bir defa şartlar gereği taşınmanız gerekebilir. Sonra belki çok farklı bir şey olur ve tekrar taşınırsınız. Daha üzerinden çok zaman geçmeden bir bakmışsınız sizin koliler yine ortalıkta. Sonra bir daha ve bir daha. Merhabalar siz bir Taşınmakoliksiniz!

Bakınız size takılan isminiz içinde bile bir koliniz var, ama siz onu da taşırsınız yakında.
Sürekli taşınan insanlar artık bu sürece alışmaya ve hatta bundan tat almaya başlarlar. Neden mi? İster inanın ister inanmayın, taşınma sürecinin size kattığı bazı güzel duygular ve parçalar vardır.


Unuttuklarınızı hatırlatır!

unuttuklarınızı hatırlarsınız

Hayatın koşuşturması içinde bir çok şeyi gözden kaçırabiliyoruz. Üstelik artık bir sürü eylemimiz, küçücük telefonlarımızın içerisine sıkışıp kaldı. Peki taşınırken ortaya çıkan o fotoğraflar. Hangimiz çekmecenin başında, o fotoğraflara bakarken, yere oturup bir yarım saat mola vermedik. Eskileri yad etmedik.
Ya da artık maziye karışmış mektuplar çıkmadı mı karşımıza. İşte bunlar bizi az da olsa bir zaman yolculuğuna çıkarır. Bunu sık sık yapmak da iyi gelir.


Kaybettiklerinizi bulursunuz!

kaybettiklerinizi bulursunuz

Belki aylarca aradığınız, bulamadığınız ve artık aramaktan vazgeçtiğiniz o şey karşınıza çıkıverir. Hatta aklınıza bile gelmeyen onlarca şeyinizin kayıp olduğunu o anda fark edersiniz.
Belki sizin için çok kıymetli bir şeydi ve taşınıyor olmasaydınız asla göremeyeceğiniz bir yerdeydi. Ve işte buldunuz. Bakın bu mutluluktur.

Hep yeniden başlamayı öğrenir ve unutmazsınız!

yeniden başlamayı öğrenirsiniz

Her taşınma yeni başlayan küçük bir hayattır. Bu size farkında olmadan bir çok korkunuzu yenme olanağı sağlar. Değişimden ürkmemeyi öğrenir, yeni başlangıçların getireceği güzel şeyleri görürsünüz.
Yeni arkadaşlar, yeni dostlar ve hatta belki de yeni aşklar. Yeni olan her şey insana iyi gelir!

Dostunuzu, düşmanınızı bilirsiniz!

Dostunuzu, düşmanınızı bilirsiniz

Evet, şaka yapmıyoruz. Bakalım yakınlarınızla yakınlığınız yalnızca mesafelere mi bağlı. Bakalım kim sizin gerçek arkadaşınız. Kimler sizinle yeni yolda devam edecek.
O her zaman size uğrayan arkadaşınız, aranızdaki bir saatlik uzaklığı önemser mi dersiniz. Bakın burada sahte dostlar teker teker elenecek.

Evinizin tek hakimi olursunuz!

Evinizin tek hakimi olursunuz

Artık neyin nerede olduğu konusunda asla tereddüt etmezsiniz. Çünkü o kadar sık taşınmışsınızdır ki, gözünüz kapalıyken bile evin eşya listesini çıkarabilirsiniz.
Yukarıda kaybettiklerinizden bahsettik evet. Ama bir taşınmakolik için onlar istisnadır.
Bunlar yalnızca bir kaçı. Taşınmanın ve hatta çok taşınmanın yorucu tarafları elbette var. Ama güzel yanları da yok diyemeyiz. Bu da bir Taşınmakoliğin itirafıdır.

Yorum Gönder

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Bİrşeyler yaz Enter'a bas