Evden Eve Nakliyat Sektörü Kendi Kuyusunu Kazıyor

evden eve nakliyat
Türkiye’nin ilk evden eve nakliyat pazaryeri Enakliyat.com.tr yöneticisi İskender Yılmaz, “Büyüklüğü 2 milyar TL’ye ulaşan evden eve nakliyat sektöründe her 2 müşteriden biri mutsuz. Sektörün müşteri memnuniyeti S.O.S. veriyor ”dedi.

Evden eve nakliyat sektöründe hizmet sağlayıcı ile tüketiciyi internet üzerinde buluşturarak tüketicinin en iyi fiyatlarla taşınması için ihale sistemini geliştiren Enakliyat, Türkiye'de ilk defa evden eve nakliyat sektöründe müşteri memnuniyeti üzerine gerçekleştirdiği anket çalışmasını kamuoyu ile paylaştı.


Araştırma sonuçlarına göre, Türkiye’de yılda en az 500 bin kişi şehirlerarası ve 2 Milyon kişi de şehir içi evden eve nakliyat hizmetini satın alıyor. Yılda ülke nüfusunun yüzde 3’ünün hizmet aldığı sektörün büyüklüğünün 2 milyar TL'ye ulaştığını ifade eden Enakliyat.com.tr sitesi yöneticisi İskender Yılmaz, Enakliyat olarak Türkiye’de bir ilki geçekleştirerek yaptıkları sektör araştırmasında sektörden hizmet alan her 2 müşteriden birinin mutsuz olduğunun ortaya çıktığını söyledi.
2011 yılında kurulan 2012 Ocak ayından itibaren de tüketicileri güvenilir ve iyi hizmetle buluşturan Enakliyat.com.tr, 3 bin 300 kişi arasında 700 kişiyle telefon yoluyla gerçekleştirdiği anketin sonuçlarına göre yüzde 50'ye yaklaşan memnuniyetsizlik var. Sonuçların S.O.S. verdiğini söyleyen Yılmaz, dolayısıyla sektörün hem yasalar ile hem de firmalar tarafından disipline edilmesi gerektiğini söyledi.

KİM İYİ KİM KÖTÜ HİZMET VERİYOR BİLMEK ZOR 

Taşınma sürecinde hem evden eve nakliyat firmalarının hem de tüketicilerin görevlerini tam yapmamaları neticesinde müşteri memnuniyetinin azaldığını dile getiren Yılmaz, tüketicileri seçim yaparken firmanın Enakliyat gibi üçüncü bir hizmet verenden müşteri yorumlarını incelemeleri, makul olanı seçmeleri konusunda uyardı. Yılmaz, “Yaptığımız ankete göre, şehir içi taşımacılıkta aldıkları hizmetten çok memnun olanların oranı yüzde 19, makul bulanların oranı yüzde 35 olarak ortaya çıktı. Ancak memnuniyetsizlik oranı yüzde 46 gibi çok büyük bir rakam. Şehirlerarası evden eve nakliyat sektöründe ise sorun daha büyük. Memnun olma oranı yüzde 16, makul bulma oranı ise yüzde 32’de kalıyor. Aldıkları hizmetten hiç memnun olmayanların oranı yüzde 52 gibi çok yüksek bir rakam. Bu sonuçlara bakıldığında sektör kendi kuyusunu kendi kazıyor” diye konuştu.

Sektörde güven sorununun çok büyük boyutlara ulaştığını kaydeden Yılmaz, “Sektörde güvenilir olanla olmayanı ayıracak turnusol kâğıdı gibi bir mekanizmaya ihtiyaç var. Enakliyat müşteri yorum ve reytingleri ile bu ihtiyacı karşılamayı amaçlamaktadır” dedi.

2012 yılından beri güvenle işleyen sistemde iyi ile kötüyü ayırmak üzere bir mekanizma işlettiklerini ve kendi sistemlerindeki müşteri memnuniyetinin yüzde 89 gibi yüksek bir oranda gerçekleştiğini açıklayan Yılmaz, şunları kaydetti: “Kurulduğumuz günden bu yana sistemden 28 bin 500 kişi hizmet aldı ve müşteri memnuniyeti yüzde 89 oranında bulunuyor. Kurduğumuz sistemde en önem verdiğimiz şey müşteri memnuniyeti. Enakliyat.com.tr aracılığı ile taşınan her müşteri taşındığı firmaya yorum yazıp oylamaya katılıyor. Böylece nakliyat firmasının nasıl hizmet verdiği müşteri yorumları ile netleşiyor. Firma iyi müşteri yorumları ve reytinge sahip olursa daha çok iş alabiliyor. Kötü müşteri yorumlarına sahip olan firma tercih edilmiyor ve kötü yorumların sürmesi halinde sistemden eleniyor. Böylece sadece iyi hizmet veren firmalar sistemde kalıyor.”

Ayrıca sitenin içindeki yardımcı araçlar linkinden evde nakliyat sözleşmesi, evden eve nakliyat tavsiyeleri, taşınma planı, eşya hacim hesaplayıcı, eşya listesi ve sektör araştırmaları yayınlıyoruz. Aynı zamanda blog yazıları ile evden eve nakliyat konusunda ihtiyaç duyulan her şeyi sunmaya çalışıyoruz.”



Yorum Gönder

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Bİrşeyler yaz Enter'a bas