Nakliyat Sektöründe Karbon Ayak İzini Düşürmek

kamyonlar için karbon ayak izi
Hepimiz biliyoruz ki bu tüketim çağında taşımacılık sektörü çok önemli bir alanı dolduruyor. “Kamyonlar çok fazla karbondioksit üretiyor hadi bunları yollardan kaldıralım” diyemiyoruz. Çünkü her gün kullandığımız ve tükettiğimiz birçok ihtiyacımız bu kamyonlarla bize ulaştırılmaktadır.  Taşımacılık sektörü diğer birçok sektörün bir parçası konumundadır. Üretilen malların tüketicilere ulaşması halinde bir değer oluşuyor aksi halde üretimin bir anlamı kalmıyor. Çok yakın bir zamanda taşımacılık sektörünün farklı bir ulaşım yöntemi ile değişeceği de pek olası gözükmüyor.

O halde bu kamyonların karbon ayak izini düşürmek için yöntemler geliştirmek toplumdaki herkesin yararına olacaktır. Eğer bu kamyonların daha az karbondioksit üretmelerini istiyorsak atmamız gereken ilk adım bunların yollarda boş olarak dolanmalarını en aza indirmek olmalı. Madem bir şey taşımıyor o zaman çok fazla yollarda dolaşmaması en iyisidir veya gittiği şehirde yük alarak geri dönmesi gerekir boş olarak değil. İş te tam olarak bizim odaklandığımız konu bu boş dönüşleri en aza indirmek Enakliyat kurulduğu günden beri bu konuda çalışmalar yapmakta ve boş dönmemek adına nakliyat firmalarına destek olmaktadır.


Yaptığımız hesaplama ile 2014 yılı boyunca 95,650 kg CO2 ‘nin atmosfere salınması engellenmiştir. Çalışmalarımız şehirlerarasında nakliyat kamyonlarının dönüşlerinin tam kapasite ile gerçekleşmesi içindir.

Geleceğin Kamyonları 

Henüz alternatif bir yakıt kaynağı ve elektrikli kamyonlar için erken olması nedeniyle büyük kamyon üreticileri tasarımlarda yaptıkları değişikliklerle kamyonun daha az hava sürtünmesine maruz kalması ile daha az yakıt harcamalarına odaklanmışlardır. Hem Volvo hemde MAN 2020 için kamyon tasarımlarını tanıttılar.

İşte "Volvo Vision 2020"


Alman devi kamyon üreticinin tasarımı da gayet başarılı gözüküyor.

Man Konsept S

man konsept s















Yorum Gönder

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Bİrşeyler yaz Enter'a bas