Çevre Dostu Nakliyat Enakliyat ’ta

çevre dostu nakliyat
2011 yılından beri evden eve taşımacılığın daha efektif ve daha az karbondioksit salınması için projeler gerçekleştirmekteyiz. Birçok taşınma işini birleştirerek nakliyat araçlarının boş kapasitelerini kullanarak hem insanların tasarruf etmelerine hem de çevreye salınan karbondioksit oranın düşmesine önayak olduk.

Ama bu problemin çok küçük bir kısmı, Enakliyat ayrıca size en yakın firmayı veya şehirlerarası taşınırken boş dönen araçları görebileceğiniz bir mobil uygulama geliştirdi. Evden eve nakliyat uygulaması ile boş dönüş araçlarından kolayca haberdar olacak ve böylece boş dönüşleri en aza indirerek salınan karbondioksit miktarının azalmasına katkı sağlamış ola olacaksınız. Ayrıca haritadan size en yakın nakliyat firması ile iletişime geçerek yine çevreye ufakta olsa bir katkıda bulunmuş olacaksınız.


Lojistik ve taşımacılık faaliyetleri yıllık olarak bütün insan faaliyetleri tarafından üretilen 50.000 mega ton CO2 ‘in yaklaşık olarak 5% ‘ini yani 2.500 mega ton CO2 üretir. (Kaynak: Supply Chain Decarbonization)

Nakliye firmaları şehirlerarasında bir geri dönüş yükü bulmadıkları zaman boş araç ile gittikleri yolu boş olarak geri dönerler. Çevre açısından bu boş dönüşleri en aza indirmek önemlidir.

Bir nakliye aracı her 100.000 km için 25 – 35 ton CO2 açığa çıkarır. Bir ağaç yaşamı boyunca yaklaşık 0.73 ton CO2 solur. Açığa çıkan bu 25-35 ton karbondioksiti telafi etmek için yaklaşık 36 – 48 adet ağaç dikmek gerekir. (Kaynak http://www.karbonayakizi.com/)

Enakliyat CO2 miktarının düşmesi için bir çok taşıma işini birleştirerek ve boş dönüşleri en aza indirmek için çalışmakta ve optimizasyon için yazılım geliştirmektedir.



Yorum Gönder

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Bİrşeyler yaz Enter'a bas