Şehirlerarası Evden Eve Nakliyat İçin Kamyon (Firma) Seçmek

Kamyon arıza yaptı
Şehirlerarası evden eve nakliyat için herhangi bir nakliyat firması ile fiyat konusunda anlaşmaya varmanız yeterli değildir. Eğer gerçekten rahat ve stressiz bir taşınma istiyorsanız, üstünüze düşen görevleri yerine getirin. Siz taşınmanın bir parçasısınız her detayı bilmek planlamak ve değişen durumlardan ilk siz haberdar olmalısınız. Eğer üstünüze düşen görevleri gerçekleştirmeyip nakliye firmanız ile sadece gün, fiyat konusunda anlaşmaya vardıktan sonra görevi nakliyat firmanıza bırakırsanız, firma eşyanızı yükledikten sonra sorunlar baş gösterebilir. Nakliyat sektöründe "Eşya kimde ise avantaj ondadır." kuralı her zaman işleyen ve kullanılan bir avantajdır.

1- Şehirlerarası evden eve nakliyat için kullanılan kamyon olabildiğince yeni olsun. Bu zorlu sürece 25 yaşından gün almış bir kamyon ile başlamak istemezsiniz değil mi? Her an sizi yolda bırakacak bir nakliyat kamyonu ile yola başlamak iyi başlangıç değildir. Bu nedenle firmanın taşımayı yapacağı araçın marka model ve yaşını öğrenin. Aldığınız bu bilgileri taşıma günü gelen kamyonla örtüşüp örtüşmediğini kontrol edin.

2- Taşımaya gelecek kamyonun sizin için doğru büyüklükte olup olmadığını netleştirin. Oturduğunuz mahallenin özellikleri ve taşınacağınız yeni evinizin bulunduğu şehrin şartlarını göz önünde bulundurun ve bu bilgileri nakliyat firmanız ile paylaşın. Örneğin evden eve nakliyat için kullanılan en büyük araç gelmesi ve evinizin sokağının dar olması halinde araç evinize yanaşmaz bu durumda firma ekstra mesafe için fiyat arttırımında bulunacaktır. Bu örnek özellikle Beyoğlu, Üsküdar ve Şişli de sıklıkla yaşanmaktadır. Bu nedenle eşyanız için en uygun aracın gelmesi doğru olandır. Doğru aracın seçimi için bu yazımızı okumanızı öneririm. Evinizin taşınması için uygun büyüklükteki araç nasıl seçilir?

Fiyat Teklifi Al


3- Aracın evden eve nakliyat için gerekli belgelere sahip olup olmadığını firma yetkilisinden soruşturun. Firmanın Ulaştırma Bakanlığı onaylı K-Yetki belgesine sahip olduğundan emin olun. Kamyonlarında hep bir kopyasını taşırlar bu belgeleri şoförden isteyerek bir göz atın. Kış boyunca ticari araçların kış lastiği kullanmaları zorunludur. Kamyon lastiklerine bakarak M+S işaretini kontrol edin.

4- Taşımaya gelecek kamyonun plakasını anlaşma aşamasında firma yetkilisinden isteyin. Firmaya başka bir plakaya sahip bir firmanın gelmesi durumunda eşyanızı teslim etmeyeceğinizi net olarak bildirin. Bu yöntem firmanın işi başka bir firmaya devretmesini engelleyecek tek ve en iyi yoldur. Nakliyat sektöründe çıkan sorunların büyük çoğunluğu işin başka bir firmaya devredilmesinden kaynaklanmaktadır. Nakliyat firmanızdan taşınmadan bir kaç gün önce gelecek kamyonun plakasını alarak işi başka bir firmaya devretmesini engelleyebilirsiniz. (Bu Cümleyi Tweetle)

5- Anlaşmaya vardığınız her konuyu firma ile yapacağınız sözleşmeye yazın. Sözleşme yapana kadar da anlaşmaya vardığınız şartları firma yetkilisi sms olarak gönderin ve firma yetkilisinden bir teyit sms'i göndermesini isteyin. Böylece her hangi bir anlaşmazlık durumunda bu smsler anlaşmazlıkları engelleyecektir. Örnek evden eve nakliyat sözleşmesi 

Bu adımları gerçekleştirmeniz firmaya işi ciddiye aldığınız ve her aşamayı takip ettiğinizi gösterir. Firma yetkilisi de işini daha ciddiye alacaktır. Bu şartları eşyanızı firmaya teslim etmeden yani taşımaya başlatmadan önce gerçekleştirmeniz çok önemlidir. Firmadan fiyat teklifi alırken bu detayları istediğinizi belirtin. Göreceksiniz ki bazı firmalar fiyat yükseltecek veya taşımak istemediğini türlü bahaneler ile öne sürecektir. Böylece işin başında bu firmaları elemiş olacaksınız. İlk verdiği fiyat ile bu istediğiniz detayları belirttikten sonra fiyat arttıran nakliyat firmalarını eleyin.

Daha Fazla Tavsiye İçin: Şehirlerarası Evden Eve Nakliyat İçin Firma Seçimindeki 5 Kritik Adım



Yorum Gönder

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Bİrşeyler yaz Enter'a bas