Evden Eve Nakliyatta Dikkat Edilmesi Gerekenler


Evden Eve Nakliyatta Dikkat Edilmesi Gerekenler

evden eve nakliyatta dikkat edilmesi gerekenlerEvden eve taşınırken dikkat etmeniz gereken 6 adım vardır. Bu adımlar sırasıyla Taşınmanın Planlanması, Eşya Listesi Hazırlamak, Firma Seçmek, Sözleşme İmzalama, Nakliye Sigortası Yaptırmak ve Eşyaların Paketlenmesidir. Bu adımlar dikkatli bilinçli olarak yapılması taşınma maliyetlerini ve stresini azaltacaktır.

Taşınma Planı: Taşınmaya hazırlanmanın ilk adımı planlamayla başlar. Taşınmaya en az 4 hafta önceden hazırlık yapılmalı ve evden eve nakliyat bitene kadar tüm aşamalar belirlenmelidir. Yeni ev ne zaman tutulacak, evden eve nakliyat firması ne zaman kararlaştırılacak gibi önemli aşamaların ne zaman yapılacağı belirlenmelidir. Taşınma planı sizi olası gecikmeler ve ertelemelerden doğacak aksilik ve maliyetlerden kurtaracaktır. Sizin için hazırladığımız Evden Eve Taşınma Planını buradan indirip kendi planınızı oluşturabilirsiniz.


Eşya Listesi Hazırlama: Taşınmadan önce hangi eşyalarınızı yeni evinize götüreceğinizi kararlaştırın. Kolilere konulacak eşyalar dışında diğer tüm eşyalarınız içi eşya listeleri oluşturun. Hazırlayacağınız kolileri numaralandırın ve eşya listesine ekleyin. Taşınma bittikten sonra eşyalarınızı kolayca gözden geçirip eksik olup olmadığını tespit edebilirsiniz. Hazırladığınız eşya listesini firma ile yaptığınız sözleşmeye ekleyerek olası eksik eşyalarınızı nakliye firmasından istemeniz ve ispatlamanız kolaylaşacaktır.  

Evden Eve Nakliyat Firması Seçmek: Evden eve nakliyattın en önemli aşaması nakliye firmasına karar verme aşamasıdır. Firmalara karar verirken tek referansınız evden eve nakliyat fiyatı olmasın. Seçeceğiniz firmaya karar verirken arama motorlarında ilk sıralarda bulunan birçok evden eve nakliyat firmasının sadece komisyonculuk yaptıklarını ve sizinle anlaştıktan sonra en iyi fiyatı veren firmayı taşınma günü kapınıza göndereceğini unutmayın. Evden eve nakliyat firması seçerken şunlara dikkat edin.
1.       Firmanın internet sitesinde araç resimlerinin olmasına özen gösterin ve araç üzerindeki yazıların gerçek olduğundan emin olun.
2.       Firma iletişim sayfasında firma ile ilgili yeterli bilgi olmasına özen gösterin. Sabit telefon, adres, firma yetkilisi ad soyadı gibi…
3.       Firmanın sizin bulunduğunuz şehrin firması olmasına özen gösterin.
4.       Firma yetki belgelerini inceleyin ve yetki belgesinde yazılı ünvanı Türkiye Sicil Gazetesinde araştırın.

Evden Eve Nakliyat Sözleşmesi: Karar verdiğiniz evden eve nakliyat firması ile mutlaka sözleşme yapın ve sözleşmede hoşunuza gitmeyen maddeleri değiştirin. Tüm eşyalarınız emanet etiğini unutmayın ve sözleşmeye es geçemeyin. Örnek evden eve nakliyat sözleşmesini buradan inceleyebilirsiniz.

Evden Eve Nakliyat Sigortası: Evden eve nakliyat firmalarının sigortalı nakliyat dedikleri sigorta Tam Ziya sigortasıdır. Bu sigortasının kapsamı kaza sonucu tüm eşyalarınızın araç ile beraber ziyanını kapsar. Kırık ve çizikler sigorta kapsamında değildir. Nakliye sigortaları ile ilgili daha fazla bilgi için linki takip edin.

Eşyaların Paketlenmesi: Eşyaların paketlenmesinde göz önünde bulundurmanız gereken en önemli nokta paketlemesini sizin yaptığınız eşyaların paketleme hatası sonucu hasar alması halinde firma sorumluluk kabul etmeyecektir. Bu nedenle ufak tefek eşyaları kendiniz paketleyebilir ancak beyaz eşya ve mobilyaların paketlemesini firmanın yapmasını isteyin. Eşyaların paketlenmesi ile ilgili daha fazla bilgi burada.

Paketlemenin önemli adımlarından biride paketlenen eşyaların ve kolilerin etiketlenmesidir. Uyarı etiketleri taşımayı gerçekleştiren ekibe o eşya ya nasıl davranmaları gerektiği ile ilgili çok önmeli bilgiler verir. Eşyanın taşınma ve araca istiflenmesinde uyarı etiketleri çok önemli bir rol oynar ihmal etmeyin.

Dikkat kırlabilir etiketi

Daha Birçok Uyarı Etiketini Bu linkten İndirip Kullanabilirsiniz. ---> Koliler İçin Uyarı Etiketleri


Evden eve nakliyat ile ilgi tüm sorularınızı uzmana sorabilirsiniz. Evden Eve Nakliyat Soruları

Yorum Gönder

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Bİrşeyler yaz Enter'a bas