Yeni Eve Yerleşme Süreci

yeni eve tasinmak ve yerleşmekYeni bir eve taşınmak heyecan verici olabilir, ama tüm paketleri açmaya başlamadan evi iyice inceleyin ve yerleşme planı hazırladıktan sonra paketleri açmaya başlayın. Her önüne gelen paketi açıp eşyaları etrafa saçmanız halinde kendinizi bir karmaşanın içinde bulabilirsiniz.

Yeni evinize yerleşmeye başlarken ilk yapmanız gereken birkaç noktayı hatırlatalım dedik.


Hasar ve Eksiklikleri Belirleyin: Eve ilk geldiğinizde yapmanız gereken ilk şey eşyalarınızı kabaca gözden geçirip eksik olup olmadığını ve herhangi bir hasar olup olmadığını öğrenin. Eğer herhangi bir eksik ve hasar varsa bunları fotoğraflarla belgeleyin. Eksik ve hasarları hemen tespit etmeniz önemlidir. Özellikle eksik eşyaları birkaç gün sonra tespit etmenizin hiçbir anlamı yok. Bu nedenle taşınmadan önce bir eşya listesi hazırladıysanız eksik eşyaları tespit etmeniz çok kolaylaşacaktır.

Sayaçların Son Değerlerini Kaydedin: Su, elektrik ve doğalgaz sayaçlarının son değerlerini bir yere not alın veya fotoğrafını çekin. Bu gelebilecek kabarık faturalardan sizi kurtaracaktır.

evden eve nakliyat paketleme
Bir Odayı Depo Gibi Kullanın: En küçük odanızı daha açmadığınız paketleri koymak ve açılan ambalaj malzemelerini koyacağınız bir depo gibi kulanın. Böylece dağınık sadece bir odanız olacaktır.

Çevrenizi Tanıyın: Evinizi ve çevrenizi tanımaya çalışın. Eğer çocuklarınız var ise çevrenizi iyi tanımanız çocuklarınızın karşılaşacağı olası tehlikeleri bertaraf edebilirsiniz.

Komşularınız ile Tanışın: En kısa zaman da yakın komşularınız ile tanışın. Komşularınız yaşayabileceğiniz birçok aksilikte size yardımcı olacaktır. Çevrenizi tanımanızı kolaylaştıracaktırlar.
Enakliyat   

Yorum Gönder

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Bİrşeyler yaz Enter'a bas