Taşınma Öncesi Hassas ve Değerli Eşyaların Paketlenmesi


Taşınma Öncesi Hassas ve Değerli Eşyaların Paketlenmesi
Eşyaların paketlenmesi için oluklu mukavva kutular tercih edilmeli, paketlemenin doğru bir şekilde yapılması halinde eşyalar taşınma sonrası hiçbir zarar görmeyeceklerdir.
Kullanılacak kutuların yeni olmasına özen gösterin. Kullanılmış kutular belli bir oranda yıprandıkları için taşınma esnasında yırtılma ihtimalleri yüksektir.
Kutunun altını koli bantı ile güçlendirin. Özellikle kutuya kırılacak eşyalar konulacaksa buna özen gösterin. Ağır eşyaları kutunun altına, nispeten hafif eşyaları onların üzerine yerleştirin. Kutudaki boşlukları doldurmak ve desteklemek için bez, giysi, kâğıt veya balonlu naylon kullanın. Böylece hareket esnasında eşyaların bir birine çarpıp kırılmalarını önlemiş olacaksınız.                                                                         
Hassas eşyaların paketlenmesi
Evden eve nakliyat değerli eşyaların paketlenmesi
Kutuları 30 kilogramdan daha ağır yüklemeyin, hem taşınması zorlaşır hem de ağırlığından dolayı araca yüklenip istifleme yapılırken diğer kutuların altına konulacaktır. Kutuları doldurduktan sonra kapatın ve koli bantı ile bantlayın ve üzerine içindekilere dair bir not yazın. 
Değerli eşyalarınızı yanınıza alınız. Eğer yanınıza almanız mümkün değil ise küçük bir çanta veya küçük bir kutuya koyup kutuyu da daha büyük ve içinde başka eşyalarında olduğu bir kutuya yerleştirin.  Bu kutunun üzerine kırılacak eşya gibi bir not yazın ve mümkünse kutuyu araca siz taşıyın yâda araca yüklendiğinden emin olun, yeni evinizde bu kutunun evde olduğundan emin olduktan sonra nakliye firmasına ödeme yapın.
1-      Kullandığınız ilaçlarınızı ihtiyacınız olduğunda kolayca ulaşabilmeniz için yanınıza alın.
2-      Takı ve değerli eşyalarınızı yanınıza alın, kaybolması halinde sigorta da karşılamayacaktır.
3-      Yanıcı ve tehlikeli maddeleri eşyalarınızın güvenliği için paketlemeyin ve gerekirse bu eşyaları yeni gideceğiniz yere taşımayın. Mutfak tüplerini aldığınız firmaya verip depozito bedelini alın.
4-      Tapu ve pasaport gibi önemli belgelerin çalınma veya kaybolması halinde yeniden çıkartmak hem maliyetli hem de zaman isteyen işler olduğu için bunları yanınıza alın.
5-      Dizüstü bilgisayar, ipad ve telefon şarj cihazlarınızı yanınıza alın. Yeni evinizde en yakın pizzacı yâda kebapçının numarasını internetten kolayca bulmanıza yardım edeceklerdir.
6-      Taşınacağınız evinizin anahtarını kesinlikle yanınıza alın. Sonra anahtar aramak bir işkenceye dönüşebilir.



Yorum Gönder

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Bİrşeyler yaz Enter'a bas