Taşınırken Taşanları Ne Yapacağız?

taşınırken fazla gelen eşyalar
Taşınma sırasında evimizde işe yaramayan birçok eşya olduğunu fark ederiz. Bu yazıda size gereksiz eşyalarla başa çıkma yöntemlerinden bahsedeceğiz.

Her taşınma büyük bir temizliktir aslında. Zamanla ne kadar çok eşya biriktirdiğimizi fark ederiz. Fazla eşyanın insan ruhunda yük yaptığı da söylenir. Bu nedenle taşınma esnasında sahip olduğumuz her şeyi elden geçirirken "Bunu taşımaya gerçekten ihtiyacım var mı?" diye sormak gerekir.

Kullanmayacağınıza emin olduğunuz eşyalar mobilya, giysi, mutfak eşyaları, kitaplar vb. olabilir. Toplanma sırasında hepsini bir kenara ayırın ve işiniz bittikten sonra sıra bunlara gelsin. Tüm aile üyelerinin bu eşyaları gözden geçirdiğinden ve herkesin aynı fikirde olduğundan emin olmayı unutmayın.

İşe ayıklamakla başlayın

Kullanmayacağınız eşyaları birkaç kategoriye ayırın. Bunlar; bağışlanacaklar, verilecekler, satılacaklar ve atılacaklar olabilir. Unutmayın, her eşyanın değerini bulacağı bir yer vardır. Bu nedenle eşyayı nasıl değerlendirebileceğinizi mümkün olduğunca iyi değerlendirmeye özen gösterin.

Neler satılabilir?

Tercihen modası geçmemiş ama artık işinize yaramayan veya fazla gelen eşyalarınızı paraya dönüştürebilirsiniz. Sosyal medyada ikinci el eşyaların satıldığı veya diğer eşyalarla takas edilebildiği platformlar oldukça popüler. Ayrıca son zamanlarda bu amaçla siteler de kuruldu. Eşyalarınızı fotoğraflayın, cazip fiyatlar koyun, kusurları varsa mutlaka belirtin ve yükleyin. Elde ettiğiniz parayla yeni evinize ihtiyaç duyduğunuz bir şey alabilir ve tasarruf edebilirsiniz.

Nasıl bağışlayabilirim?

Size fazla veya eski gelen bir eşya, bir başkasının hayali olabilir. Özellikle mobilya ve giysileri bulunduğunuz belediye ile görüşerek bağışlayabilir, ihtiyaç sahiplerine mutluluk verebilirsiniz. Kimi semtlerde giysi, ayakkabı ve kitaplar için bağış kumbaraları da bulunmakta; çevrenize göz atmayı unutmayın. Ayrıca üyesi olduğunuz veya kendinizi yakın hissettiğiniz yardım kuruluşları varsa, onlarla iletişime geçtiğiniz takdirde onlar da bağış yapmanıza yardımcı olacaktır. Şimdiden tebrik ederiz.

Verilecekleri nasıl belirlerim?

Eşyalara genel olarak baktığınızda, aileniz veya arkadaşlarınızdan bu eşyalara ihtiyacı olan biri olup olmadığını düşünebilirsiniz. Örneğin; bebeğinize artık küçük gelen giysilerini hamile bir arkadaşınıza verebilirsiniz. El sanatları ile uğraşan aile bireyleriniz varsa, eski ama birkaç dokunuşla yenilenebilir eşyaları almalarını teklif edebilirsiniz. Daha önce bir çok davete giydiğiniz iyi durumdaki gece elbiseleriniz de düğün mevsiminde arkadaşlarınıza ilaç gibi gelebilir.

Çöp mü değil mi?

Bir eşya satılacak veya bağışlanacak kadar iyi durumda değilse ve hiç bir tanıdığınız da istemiyorsa; muhtemelen atılacaklar arasındadır. Atılacak eşyalarınız çoksa, fazla yer tutuyorsa sokağa yığmamaya dikkat edin. Bu hem şehirde kirliliğe yol açacak, hem de geçişlere engel olacaktır. Eşyalarınızı, mahallenize çöp ve temizlik işçilerinin geldiği saatlerde, bir kaç güne yayarak çıkarmaya özen gösterin. Böylece kimse zor durumda kalmayacaktır.
Kolaylıklar dileriz!

Yorum Gönder

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Bİrşeyler yaz Enter'a bas