Taşımacılığın Geleceği Konsept Tasarımı



Kobi Shikar henüz Mühendislik ve Dizayn okuyan bir öğrenci, fikri ise otomotik tek tekerlekli robotlarla kargolarımızı evimize taşımayı hedefliyor. Tasarım projesinin adı Transwheel olan genç tasarımcının fikri tek tekerlek ve kendi kendine dengeyi koruyan bir özellik taşıyor. Transwheel taşımacılık sektörü için henüz sadece bir fikir iken sanki bu dünyadan olmayan bir tasarım hissi veriyor.


7 adet transwheel konteyner taşıyor

Amazon'un dronlarından sonra şimdide hava trafiğini değil de karayolu trafiğini kullan bu dronların üstün yanı ise koliden konteynera çok farklı ağırlık ve ebattaki yükleri de taşıyabiliyor olması. Beraber programlanabilen bu dronlar karıncalar gibi birinin üstesinden gelmediği işe diğerleri de girerek beraber işin altından kolyaca gelebiliyorlar. Bu üstünlükleri ile Amazon'un dronlarına büyük bir fark atıyorlar.

yükleme ve indirme yapan transwheel

Robotların diğer bir üstünlükleri de yükü kendileri yerden alabiliyor yani taşımacılığın yükleme ve indirme gibi önemli iki aşamasını da kendi başlarına yapabiliyorlar. Robotlar navigasyon ile kendilerine verilen kordinatlara gidip, teslimatı alacak kişiyi tanıyarak kargonun teslimini yapabilecek yetenekler ile kuşatılmış. Artık sizin yapmanız gereken tek şey sipariş verip robotların kargoyu getirmesini beklemek.

4 transwheel karayolunda

Yıllarca her alanda konsept tasarımlar ile karşılaşıyoruz. Ancak herkesçe malum bu konseptlerin çoğunluğu hayata geçmiyor. Sadece bir ufuk açmanın dışında pek bir işlevleri olmuyor. Yorumlarınızı bekliyoruz bakalım bu tasarım hayata geçecek mi? Yoksa sadece bir hayal mi olacak. Lütfen yorumlarınızı bizimle paylaşın!

Taşımacılığın geleceği transwheel

Yorum Gönder

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Bİrşeyler yaz Enter'a bas