Çamaşır Makinesi Nasıl Taşınır?

çamaşır makinesi nasıl taşınır

Çamaşır makinesini taşımak için dikkat edilmesi gereken bir kaç basit nokta var. Çamaşır makineleri en hafif 60 kg daha ağırları 85 kg ağırlığında olabilmektedir. Çamaşır makinesinde açısal hızdan dolayı makinenin hareketsiz kalması için üst kısmında bir ağırlık vardır. Makinenin ağır olmasının bir nedeni de bu ekstra ağırlıktır. Makine taşınırken düşme veya çarpmalara maruz kalırsa bu ağırlık kırılabilir, bu da makinen çalışmasını engelleyecektir. Bu nedenle makine taşınmasına özen göstermek gerekir. Çamaşır makinesi taşınırken nelere dikkat edilmeli...

  1. Kablo ve su bağlantı elemanlarını makinenin arkasına düzenli olarak bantlayın. Böylece makineyi taşırken en gel olmayacak veya ayağımıza takılarak kaza yapma olasılığını gidermiş olacağız.
  2. Çamaşır makinesinin en önemli parçası dönen kazanıdır. Kazanın taşımaya hazırlanması için nakliye emniyet cıvatalarını makinenin arkasında bulunan yuvalarına takın ve yeterince sıkın. Artık kazan sabitlenmiş olacaktır. Kullanım kılavuzlarında nakliye cıvatalarını takmadan kesinlikle taşımayın uyarıları var. 
    çamaşır makinesini taşırken emniyet cıvatalarını takın
  3. Kalan suyu boşaltın. Özellikle kışın yapılan taşımalarda kalan suyun donması durumunda makineye ciddi hasarlar verebilir. Taşımadan önce kalan suyu mutlaka boşaltın. Makinenin önünde alt kısımda bulunan kapağı açarak kalan suyu ya acil su tahliye hortumundan yada pompa filtresini çevirerek suyu tahliye edin.
        
  4. Makinemiz artık taşınmak için hazır durumda şimdi iyi bir paketleme yapıp taşıma işlemini gerçekleştirebiliriz. Paketleme malzemesi olarak balonlu naylon ve battaniye kullanabilirsiniz. Paketleme yapmadan önce makinenin önünü gelebilecek darbelerden korumak için bir parça karton ile koruyalım. Karton parçayı önüne yerleştirdikten sonra her tarafını güzelce sardıktan sonra, ipler ile çamaşır makinesin güzelce bağlayın. Taşırken bu iplerden tutarak taşıyabilirsiniz. İplerin çamaşır makinenize zarar vermemesi için köşelere karton sıkıştırabilirsiniz. 
  5. Taşımak için eğer profesyonel değil iseniz iki kişi karşılıklı olarak yan taraflardan bağladığınız iplerden tutarak taşıyabilirsiniz. 




Yorum Gönder

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Bİrşeyler yaz Enter'a bas