Taşınma Günü Nakliye Firmaları İle Yaşanan Problemler Nelerdir?


Taşınma Günü Nakliye Firmaları İle Yaşanan Problemler
Yaşanan sorunların neler olduğunu ve nedenlerini bilirsek bunları önleyici tedbirler alabilir ve rahat bir taşınmanın ideal şartlarına yaklaşmış oluruz. Bu sorunları sadece bir taraftan kaynaklanmadığını, eşya sahibinin üstüne düşenleri tam yapmaması sorunlara neden olduğu gibi nakliye firmasının da kendi üstüne düşen görevler yapmaması sonucu da problemler çıkmaktadır. Her iki tarafın sorumluluklarını sorgulayarak oluşan problemlere ve çözüm yollarına ışık tutmak amacındayız. Yararlı olması dileğiyle...
  1. Anlaşılan detayların farklı olması: Firma ile paylaştığınız evinizin kat durumu, oda sayısı, eşya miktarı, eşya cinsi gibi faktörlerden birinin farklı olması durumunda firma itirazda bulunacaktır. Örneğin evinizin oda sayısı 3+1 dir. Ancak sizi firmaya 2+1 dediniz. Bu durumda taşınma günü firma doğal olarak söylenen detayların farklı olduğunu
    ve fiyat değişikliğine gidecektir. Başka bir örnek verecek olursak evinizin kat sayısı ile ilgili bir anlaşmazlık çıkabilir. Bu tür anlaşmazlıkları yaşamamak için yapılacak en iyi ve kesin çözüm firma ile aranızda anlaştığınız durumları yazılı hale getirin. Atalarımız boşuna "Söz uçar yazı kalır." dememişler. Anlşatığınız şartları e-posta, sms, bir sözleşme hazırlayıp karşılıklı imzalayabilir veya Enakliyat.com.tr de bir evden eve nakliyat ihalesi başlatabilirsiniz. Bu tür bir durumla karşılaştığınızda yazılı kaynaklarınız size kolayca haklının kim olduğunu söyleyecektir.
  2. Araç ile taşınacak ev arasında mesafe farkının olması: Eğer bu mesafeler 20 metreden fazla ise firmalar işçilere mesafe farkı öderler dolayısıyla bu farkı sizden tahsil etmeye çalışırlar. Eğer ciddi bir mesafe farkı var ise bunu mutlaka firma ile paylaşmalısınız. Aksi takdirde istenen fark yüzünden taşınma ertelenebilir. İstanbul için özellikle Beyoğlu, Fatih ve Şişli de bu sorun çokça yaşanmaktadır. Sokakların dar olması ve sokağa parkeden arabalar yüzünden evden eve nakliyat araçları taşınmanın yapılacağı sokağa girememektedir. Ayrıca bazı sitelerin site girişleri nakliyat araçlarının girişi için uygun olmadıklarından site içine giriş yapamıyor. Bu nedenle oluşan mesafeler için ek ücretler talep edilmektedir. Firmanın bu durumda fiyatı makul oranlarda arttırması hakkıdır. Fakat fiyatı çok fazla arttırmalarını doğru olmayan bir davranıştır. Fiyat arttırımı da mesafeye bağlı olarak 10%, 20% olabilir. Bu durumun çözümü firmayı ekspertize çağırmak ve komşularınızdan bilgi alabilirsiniz. Onlar taşınırken nelerle karşılaştıysa üç aşağı beş yukarı sizde komşularınızın yaşadıklarını yeniden tecrübe edeceksiniz.
  3. Eşyanın gelen nakliyat aracına sığmaması: Bu durumla karşılaşmanız iki şekilde olabilmektedir. Birincisi firma yetkilisi eşyalarınızı görünce bunlar araca sığmaz eşyanız çok der. Bu durumda ya yeni bir nakliye aracı getirir, yada taşınmayı yapmaz ve çekip gider. İkinci durum ise eşyalarınızın çoğu araca yüklendikten sonra sığmayacağı anlaşılmıştır. Bu durumda ise ek sefer yapıp eşyalarınızı taşıyacaktır. Bu durumda ek masraf demektir. Bu sorunun çözümü eşyalarınız için bir lise hazırlayıp bu listeyi firma yetkilisi ile paylaşabilirsiniz. Firma yetkilisi böylece eşyalarınızı için uygun araç ile gelecektir. İkinci bir çözüm yolu ise eşyalarınızın hacmini hesaplayın böylece lazım olacak araç hakkında bilgi sahibi olursunuz. Bu bilgileri de firma yetkilisi ile paylaşarak eşyalarınız için en doğru aracı kolayca seçebilirsiniz.
evden eve nakliyat problemleri


Yorum Gönder

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Bİrşeyler yaz Enter'a bas