Sehirlerarası Evden Eve Nakliyata Hazırlanmak



şehirlerarası evden eve nakliyatBir çok insan yeni bir iş fırsatı, istek üzerine yada tayin için bulundukları şehirden çok daha uzak şehirlere evden eve nakliyat yapmaktadırlar. Nedeni ne olursa olsun, uzun mesafelere taşınmak kolay değildir. Şehirler arası taşınmak demek planlı hareket ve yüksek ihtimal bir nakliyat firması ile taşınmak demektir. Evden eve nakliyat firması seçme süreci ve planlama sürecini detaylı olarak belirlemeniz taşınmanın stresini en aza indirecektir.

Şehirlerarası evden eve nakliyat yaparken bazı eşyalarınızı paketlemeniz uzun mesafe taşımalarda masrafları bir nebze azaltacaktır. Değerli eşyalarınızı muhakkak kendiniz toplayın ve paketleyin.

Şehirlerarası taşınırken nakliye firmanız ile sözleşme yapın sözleşmede dikkat etmeniz gereken birkaç önemli nokta var bunlar…
  •  Sözleşmede firmanın kaşesi muhakkak olmalı. Eğer kaşe mevcut değil ise firma yetkilisi ile sözleşme yaparken T.C. Kimlik numarasının sözleşmede olmasına özen gösterin.
  • Sözleşmede gelecek aracın plakasını belirtmeniz önemlidir. Böylece taşınma günü sizin taşınacağınız şehre giden başka bir firmaya işi devredemez.
  • Eşyanın yeni şehre teslim tarihini belirtin ve gecikmeleri belirli cezai yaptırımlara bağlayın.
  • Sözleşmeye bir eşya listesini ekleyerek firma yetkilisine imzalatın. Böylece olası eşya kayıplarını ispatlama imkanınız olacaktır. Eşya listesi için tıklayın.

şehirler arası evden eve nakliyat Evden eve nakliyat sigortasını mutlaka yaptırın ve sigorta poliçesinin bir örneğini taşınmadan önce firma yetkilisinden alın. Evden eve nakliyat sigortasının eşyalar araca yüklendikten sonra kaza sonucu tüm eşyaların zarar görmesi halini kapsadığını bilin. Size eşyanız sigortalandı tüm çizikler kırıklar sigorta kapsamındadır diyen firmalara aldanmayın ve güvenmeyin.

Sigorta ve sözleşmenizi yaptırdıktan sonra artık iş firmaya kalıyor. Tüm detayların net olarak konuşulduğunu taşınmadan iki gün sonra firma yetkilisi ile tekrar görüşerek teyit edin.  Taşınma günü anlaşılan şartların yerine getirilmediğini görür iseniz firmadan bu şartları sağlamasını isteyin. Eğer istenilen şartlar yerine getirilmiyor ise firmaya sözleşmeyi ihlal etiği için taşınmayacağınızı belirtin ve sözleşmeden doğan haklarınızı arayacağınızı iletin. 


Yorum Gönder

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Bİrşeyler yaz Enter'a bas