Çocukları Taşınma Sürecine Hazırlamanın En Kolay Yolları



Çocuklar çorap değiştirmeyi istemezken, onları taşınmaya hazırlamanın ne kadar zor olabileceğini hayal etmek istemeyiz. Çünkü çocuklar için tanıdık bir çevreyi bırakıp, hiç bilmedikleri bir çevreye ayak uydurmak çok zordur. Birçok aile de güvenlik endişeleri nedeni ile çocuklarının bilmedikleri bu çevreyi tek başlarına keşfetmelerine uzun süre izin vermemektedir. Bundan dolayı taşınma süreci çocuklar için can sıkıcıdır. Bu süreci olabildiğince hafifletmek için Enakliyat yardımcı olabilecek bazı basit adımları sizinle paylaşıyor.

cocukları taşınma sürecine hazırlamakBir aile toplantısında taşınma sürecini tartışın: Tüm ailenin katıldığı bir toplantıda taşınmadan herkesi haberdar edin. Tüm süreci konuşun “ne zaman”, “nereye”, “nasıl” ve “neden” soruları bazında taşınmayı tartışın. Bu sürecin tüm aile için olumlu bir olay olduğundan emin olmalarını sağlayın.

Yeni arkadaşlar edinmelerini teşvik edin ama eskileri de unutmasınlar: Taşınmadan önce, çocuklara arkadaşları ile vakit geçirmek için fırsat verin. Taşınmadan önce arkadaşlarının
telefon ve eposta adreslerini almaları için çocuklarınızı uyarın. Taşınma günü arkadaşlarına veda etmeleri için yeterli zaman bırakın. Yeni evde yeni arkadaşlıklar kurmalarına izin verin.

Taşınma sürecine aktif katılımlarını sağlayın: Taşınma sürecinde çocuklarınıza yapabilecekleri görevler verin. Mümkünse kendi odasını toplamasına veya bazı eşyaları kolilemesine izin verin. Diğer bir fikirde bir atlas veya harita üzerinde yeni eve gidiş rotasını belirlemesi görevleri verin. Paketlediği kolileri etiketlemesine de izin verebilirsiniz. Özellikle ağır eşyaların taşınma sırasında çocuklarınızın hem nakliye aracının çevresinde hem de ev içinde fazla dolaşmaması için ona görevler vererek tehlikelerden uzak tutmak “ oğlum yapma, git otur şuraya” demekten daha güzel bir yöntemdir.

Yeni evi ve mahalleyi gezin: Eğer mümkünse taşınmadan önce yeni evi, mahalleyi çocuklarınızla beraber gezin böylece taşınma stresini üzerinden atacaktır. Yeni komşularınızla çocuklarınızı tanıştırın böylece daha rahat arkadaş bulacaklardır. Eğer yeni evi gezmeniz mümkün değil ise internetin nimetlerinden yararlanıp yeni mahalleye sanal bir gezi düzenlemekte yararlı olacaktır.

Yeni aktivitelere katılımlarını sağlayın: Yeni mahalleye daha kolay alışabilmesi için çocuğunuzu spor kulübü, uzak doğu sporları veya çocuğunuza özgü sınıfların olduğu onlara yeni çevrede daha evde hissettirecek aktivitelere katılmalarını sağlayabilirsiniz. Böylece çevresini daha hızlı tanıyacak ve arkadaşlıklar edinecektir.

Kutlayın: Taşınmadan bir iki gün sonra taşınmayı kutlayabilirsiniz. Hep beraber bir filme gidebilir, dışarda güzel bir yemeğe gidebilir veya sevdiğiniz bir aktiviteye katılarak taşınma sürecini kutlayabilirsiniz. Böylece taşınma stresli bir halden çıkıp bir maceraya dönüşecek ve çok rahat bir şekilde atlatacaksınız.



Yorum Gönder

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Bİrşeyler yaz Enter'a bas