Evden Eve Nakliyat Önerileri: Bu Konulara Dikkat!


Evden Eve Nakliyat Önerileri: Bu Konulara Dikkat!
Tüm Karton Koliler Taşınmak İçin Aynıdır:                                                                                                                

Karton koliler taşınma sırasında eşyalarınızın herhangi bir hasar olmadan taşınması için kullanılmaktadır. Taşıma kolilerin gerektiği gibi eşyalarınızı koruması için kaliteli olanları tercih edin hassas eşyalarınız için çift katlı kolileri tercih edin. Bu kolileri internetten online olarak satın alabilirsiniz.

evden eve nakliyat önerileri
Taşıma Sigortası Yaptırmaya İhtiyacım yok:                                                                                               

Bu gerçekten uzak bir tespit, nakliye firmasından kesinlikle nakliye sigortasını yapmasını isteyin. Taşınmadan önce nakliye sigortasının bir nüshasını alın. Nakliye sigortasının maliyeti fazla olmamakla birlikte herhangi bir kaza sonucu eşyalarınızın tamamen hasar görmesi halinde sigorta hasarlarınızı karşılayacaktır. Taşınma sırasında oluşan hasar ve çiziklerin sigorta kapsamında olmadığını unutmayın.

Kolilerdeki Kırık Eşyaları Nakliyat Firması Karşılar:                                                                                           

Burada iki önemli nokta var. Eğer eşyaları siz paketlediyseniz ve kolide herhangi bir ezilme, yırtık yok ise nakliyat firması bu hasarı karşılamak zorunda değildir. Çünkü burada paketlemenin doğru yapılmaması sonucu eşyalar hasar görmüştür.  Eğer paketlemeyi nakliye firması yapmış ise oluşan hasarları firma karşılamak zorundadır. Bu hususları nakliye firması ile yapacağınız evden eve nakliyat sözleşmesinde belirtirseniz, meydana gelecek anlaşmazlıkları önlemiş olursunuz.

Taşıma Kolilerinin ve Eşyaların Envanterini Hazırlamak Gereksiz Bir İştir:                                                                            

Yanlış. Taşınmadan iki üç hafta önce eşyalarınızın bir listesini hazırlayın. Oluşturacağınız listeye kolilere doldurulacak eşyaları yazmayın, onlara gerekli olan kolileri belirleyin ve paketleme yaptıktan sonra bu kolileri numaralandırarak bunları da eşya listesine ekleyin. Böylece firmalardan fiyat alırken ne kadar eşyanızın olduğunu net olarak bilmeniz yararınıza olacaktır. Nakliye firması ile sözleşme yaparken sözleşmeye bu eşya listesini eklemeyi unutmayın. Taşınma sonrası kayıp olan eşyalarınızı nakliye firmasına ispatlama olanağınız olacaktır. 

Evden Eve Taşınmayı Planlamak:                                                                                                             

Taşınmanızı planlamanız size maliyetlerinizi düşürmenize yardım edeceği gibi vaktinizi de en uygun şekilde kullanmanıza yardım edecektir. Taşınmadan 3-4 hafta önce taşınmanızı planlamaya başlamanız yararınıza olacaktır.

Tüm Nakliye Firmaları Aynı:                                                                                                                                 

Yanlış! İşini dürüstçe yapan nakliye firmaları olduğu gibi korsan olarak adlandırdığımız firmalarda bulunmaktadır. Nakliye firması ile anlaşmadan önce firmayı iyice araştırın ondan sonra karar verin. Nakliye firmalarından alacağınız hizmetleri kıyaslayarak uygun olanı seçin ve taşının.  





Yorum Gönder

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Bİrşeyler yaz Enter'a bas