Huzur Evinizde: Feng Shui Nedir, Nasıl Uygulanır?

Feng Shui nedir

Kaynağını eski Çin’den alan Feng Shui öğretisine göre, düzen ve yerleşim sanatı sağlıklı yaşamın anahtarıdır. “Feng” rüzgar, “Shui” ise su anlamına gelir. Evde Feng Shui uygulanırken toprak, su, metal, ağaç ve ateşten oluşan 5 element birbiriyle uyum ve denge içerisinde olmalıdır. Bu dengeyi sağlamak için eşyaların yerine, renklerine ilişkin yapacağınız düzenlemeler size evinizde sağlıklı ve huzurlu bir yaşam sunar.

Feng Shui öğretisinin en temel kuralı, evde negatif enerji bulundurmamaktır. Negatif enerji dağınıklıktan; bozuk, işe yaramayan eşyalardan, tozdan ve kirden kaynaklanır. Dolayısıyla, işe negatif enerji yayan eşyalardan kurtularak başlayabilirsiniz. Her şeyden önce bozuk eşyaları tamir ettirip, dağınıklığı ortadan kaldırın.


“Shui” Su Elementini Evinize Davet Edin


Feng Shui öğretisinde su zenginliktir. Dolayısıyla evinize de bu elementi dahil etmeniz gerekir. Evin içine imkanınız varsa sürekli çalışır durumda olan bir çeşme yerleştirebilirsiniz. Bunun yanı sıra, tuvalet ve banyo kapılarını sürekli kapalı durumda tutmak, klozet kapaklarını yine aynı şekilde hep kapatmak negatif enerjinin eve yayılmasını önler. Banyo ve tuvaletinizi daima temiz bulundurun.

Bozuk musluklarınız varsa tamir ettirin. Bozuk musluklar paranın gelişini engeller.

Mutfağınızda Bereket Olsun

Mutfakta Feng Shui Nasıl Uygulanır

Temiz, düzenli bir mutfak bereketi getirir. Özellikle ocağınızı temiz tutmaya ve ocağın bütün gözlerini kullanmaya özen gösterin. Mutfağınızda bereketi sembolize eden resimler kullanabilir, bakliyatlarınızı cam şişeler içinde saklayabilirsiniz. Hem mutfak eşyalarınızı hem diğer ev eşyalarınızı seçerken keskin değil, yumuşak eşyalar seçmeye özen gösterin. Örneğin, keskin dikdörtgen şeklinde bir yemek masası yerine, yuvarlak ya da oval biçimde bir masa tercih edebilirsiniz.

Evinizde Huzurlu Bir Ortam Yaratmak İçin Şunları da Mutlaka Uygulayın


-Feng Shui’ye göre bitkiler eve refah ve huzur getirirler. Evinizin içine veya önüne bitkiler yerleştirin. Aynı şekilde evin içerisine vazo içinde taze çiçekler de koyabilirsiniz. Ancak, çiçeklerin suyunu düzenli değiştirmeye dikkat edin.

-Evinize ağaç elementini dahil etmek için ağaçtan yapılma objeleri salonunuza koyabilirsiniz. Ahşap kase, mumluk, fotoğraf çerçeveleri ideal olur.

-Pencerelerinizi, camlarınızı daima temiz tutun. Feng Shui felsefesinde akvaryumun da evdeki negatif enerjiyi alarak, evin içerisine pozitif enerji yaydığına inanılır. Hem su hem balık parayı temsil eder.

Akvaryumda yer alacak bir japon balığı eve huzur ve refah yayacaktır.

-Evde “ateş” elementi fazlaysa öfke ve kıskançlık olur. Bunu dengelemek için de, su elementinin fazla olduğu eşyalar ve objeler kullanabilirsiniz.

-Turuncu renk ortamdaki enerjinin yenilenmesini sağlar, sarı renk ise zihinsel yetenekleri geliştirir. Çalışma odanızda sarı rengin tonlarını, salonunuzda ise turuncu rengi kullanabilirsiniz.

Yorum Gönder

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Bİrşeyler yaz Enter'a bas